Partizan bolji od Vašaša

Vaterpolisti Partizana pobedili su u drugom kolu četvrte grupe Evrolige, na gostovanju u Mađarskoj, tim Vašaša rezultatom 8:7. Po četvrtinama je bilo 3:1, 2:3, 1:2, 2:1.

Partizan je došao u vođstvo od 1:0 golom Vlade Vujasinovića. Na 2:0 za crno-bele povisio je Milan Aleksić, da bi Filip Filipović doneo prednost našem šampionu od 3:0. Varga je uspeo da postigne prvi gol za Vašaš i smanji vođstvo Partizana na 3:1 . Tim rezultatom završena je prva četvrtina.

U drugoj četvrtini gosti su zaigrali nešto agresivnije u odbrabrni i odlučnije u napadu, te su i prvi postigli gol u tom periodu. Partizanovu igru držao je pre svih Filipović, koji nije dozvoljavao domaćima da stignu do rezultatskog izjednačenja. U poslednjem napadu, Mađari su imali priliku da izjednače, ali je Partizanov golman Soro maestralno intervenisao, na svega dve sekunde do kraja četvrtine. Ipak, Vašaš je rešio drugi period igre u svoju korist 3:2, te se na poluvreme otišlo vođstvom crno-belih od 5:4. 

Treća četvrtina donela je još bolju igru tima iz Mađarske, koji je u toj deonici utakmice dao dva gola i prvi put na meču poveo sa 6:5. Izjednačenje Partizanu doneo je Jugoslav Vasović u poslednjem napadu crno-belih u četvrtini.   Vašaš je dobio treći period igre rezultatom 2:1, tako da se u poslednju deonicu ušlo nerešenim rezultatom 6:6.

Vaterpolisti Partizana su u poslednjem delu meča zaigrali baš kao i u prvoj četvrtini i odmah na startu postigali dva gola. Vujasinović je pored pogotka na početku četvrtine, u potpunosti predvodio svoj tim do prednosti od 8:6. Varga je smanjio rezultat na 8:7, efektnim pogotkom, te se do kraja meča vodila velika borba. Igrači Partizana izdržali su sve pritiske domaćih i na kraju uspeli da sačuvaju vođstvo od 8:7 i odnesu pobedu na izuzetn teškom gostovanju u Mađarskoj. 

Vladimir Vujasinović postigao je tri gola za Partizan, a Filip Filipović dva. Najefikasniji u Vašašu bili su Marton Tot i Norbert Hošnjanski sa po dva gola.

To je Partizanu druga pobeda, pošto je u prvom kolu u Beogradu pobedio Marselj 22:5. Sledeći meč igraće 17. januara, protiv Mađarskog Egera.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво