"Delfini" savladali Japan za polufinale Svetskog kupa

U četvrtfinalu Svetskog kupa u Berlinu, vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Japana 12:7 (2:3, 6:2, 3:1, 1:1). Protivnik u polufinalu je selekcija Mađarske. Meč je na programu u subotu od 17.00 časova.

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog kupa u Berlinu, pošto su sa 12:7 savladali selekciju Japana.

"Delfini" su uspavano krenuli, gubili sa 2:0 uz promašeni peterac Japanaca, ali je brzo uhvatila priključak i serijom 4:0 u drugoj deonici slomila protivnika, a potom i uvećala vođstvo.

Ipak Srbija do poluvremena stiže do prednosti od 8:5, a do kraja, bez previše muke, izboren je i ubedljiviji trijumf.

Dušan Mandić sa četiri gola bio je najefikasniji, jedan manje dao je Gavril Subotić, a dva Đorđe Lazić, po jednom su se u strelce upisali Rašović, Stojanović i Ranđelović.  Kod Japanaca Okava je postigao četiri gola, Suzuki dva, a Adaći jedan.

"Delfini" će u polufinalu igrati protiv Mađarske, koja je bila bolja od SAD (10:8), dok se za finale bore i Australija protiv boljeg iz duela između Nemačke i Južne Afrike. 

Duel Srbije i Mađarske na programu je u subotu od 17.00 časova. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи