Ranđelović: Nismo svesni uspeha; Mandić: Nema odmora

Srpski vaterpolisti Sava Ranđelović i Dušan Mandić izjavili su da će oni i njihovi saigrači, verovatno tek kad završe karijere, postati svesni kakav su uspeh napravili osvajanjem četvrte uzastopne titule šampiona Evrope, kao i da za mlađi deo tima nema odmora jer slede pripreme za odbranu zlata na FINA kupu.

"Utisci se nisu slegli još uvek, mislim da ćemo ovog uspeha, četvrte uzastopne titule prvaka Evrope biti svesni tek kad završimo karijere i kad odmorimo od svega. Stvarno ovo što smo mi napravili je za istoriju", rekao je Ranđelović.

On se osvrnuo i na put do zlata na šampionatu u Barseloni.

"Grupa je na papiru bila možda i najlakša, ali kasnije je bilo dosta teško. Sa Mađarima je, bez obzira u kom sastavu, uvek neugodno, kasnije Hrvati koji su nas izbacili u polufinalu Svetskog prvenstva prošle godine i na kraju Španci, težak meč i pobeda na penale", kazao je Ranđelović.

Prema njegovim rečima, povratak na vrh mnogo znači jer je potvrđen kvalitet posle prošlogodišnje bronze na SP, ali i kao podstrek za Olimpijske igre u Tokiju.

Njegov saigrač Dušan Mandić istakao je značaj evropskog zlata.

"Tokio je tek za dve godine ali sigurno da nam ova medalja znači dosta. Da posle prošlogodišnje bronze na Svetskom prvenstvu dokažemo sebi da smo tu, da vredimo i da možemo da ostvarimo još bolje rezultate", zaključio je Ranđelović.

"Želimo isto ovo i na OI u Tokiju, ali Ranđelovića, Jakšića, Rašovića, Vica i mene očekuje još jedno takmičenje ovog leta, a to je FINA kup. Kreću nam pripreme od 13. avgusta, tako da nam je to sledeći zadatak da pokušamo i da tu odbranimo titulu", rekao je Mandić.

Prema njegovim rečima, ekipa su u polufinalu protiv Hrvatske "fizički istrošila", pa je zato finale sa Špancima bilo teško i neizvesno.

"I jedna i druga utakmica su stvarno bile izuzetno teške. Mislim da smo se protiv Hrvata dosta istrošili fizički i zbog toga je finale bilo kako je bilo. Međutim stvarno moram da čestitam još jednom ekipi Španije, koja je pružila izuzetan otpor", istakao je Mandić.

Vaterpolisti Srbije četvrtu uzastopnu titule šampiona Evrope osvojili su pobedom u finalu protiv Španije 12:10 posle peteraca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво