Vučić vaterpolistima: Hvala što ste najbolji!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se vaterpolistima, koji su osvojili, četvrti put zaredom, titulu evropskog prvaka, rekavši da su doneli veliku radost Srbiji, ali i Srbima širom sveta.

Vučić je, na prijemu za vaterpolo reprezentativce, koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Barseloni, rekao da nije naučio na govore koji su mnogo lepi, ali da su vaterpolisti ljudi koji uvek Srbiji donose najviše.

"Ako smem da citiram Dušana Mandića i Andriju Prlainovića doneli ste radost ne samo Srbiji, već našem narodu gde god živi, u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, na celoj zemaljskoj kugli. Hvala svima koji nisu rođeni u Srbiji, a koji igraju za svoj narod i svoju Srbiju. Hvala svima koji ste se toliko srčano borili za naše boje - crveno, plavo, beli dres. Iako u bazenu nema dresova, on vam je u srcu i glavi", rekao je predsednik.

Vučić je zahvalio što su vaterpolisti najbolji, i što, iako nemamo novca koliko imaju mnogi drugi, njima to ne predstavlja prepreku da budu najbolji i najveći u celom svetu.

"Četiri puta zaredom osvojiti evropsku titulu nije samo neka priča, već priča o promeni mentaliteta, pobedničkog, u nečemu na šta mi u Srbiji nismo uvek naučili. To može samo uz ogroman trud, veliki rad, ogromnu energiju i ambiciju", rekao je predsednik.

Zahvalio je selektoru i reprezentativcima što se redovno odazivaju pozivu nacionalne selekcije, i što im nikada nije teško da se okupe i bore za svoju zemlju.

"Mnogima od nas ste doneli radost. Svako od nas se odmara, a jedino ste vi ti koji se nikada ne odmarate. I kada niste u klubovima imate posla sa nacionalnim timom. Doneli ste ogromu radost našoj zemlji, posebno u trenucima kada nije lako biti ni Srbin, ni državljanin Srbije. Ne mislim na ekonomske prilike koje su svakako bolje nego ranije, već na sve što se zbiva oko nas", istakao je on.

Vučić je kazao da očekuje od vaterpolista, iako je nezahavalno reći, „uvek još više, iako nema više i dalje", da vrate titulu svetskog prvaka, i sačuvaju titulu olimpijskog pobednika".

Rekao je da će država da učini koliko može da im pomogne u tome.

S tim u vezi je podsetio da je doneta odluka da se pokrije bazen u Vrnjačkoj banji, gde mogu da treniraju.

Takođe je preneo da je danas na vladi doneta odluka o „onome što pripada" reprezentativcima, dodajući da Srbija, onoliko koliko može nagrađuje svoje šampione.

Rekao je da je, pre nego što je počeo Evropski šampionat, razgovarao sa čelnicima Vaterpolo saveza, dodajući da će država dati više novca nego ikada tog sportskoj organizaciji, očekujući da oni vrate odmah dugove iz prošlosti, i da mogu normalno da rade, razvijaju i ulažu u vaterpolo sport u zemlji.

Zahvalio se i porodicama igrača zbog odricanja koje su podnele zbog priprema i takmičenja.

"Srbija je bila i biće uvek uz vas. Gledaćemo da u skladu sa svojim mogćnostima na vreme, bez kašnjenja ispunjavamo svoje obaveze i u većem obimu nego ranije. Živela Srbija, još pobeda želim", poručio je predsednik.

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da su vaterpolisti svoje reči i dela pokazali u bazenu, a pre svega su pokazali kako se igra, bori i kako se brane boje Srbije.

On je zahvalio u ime ekipe i stručnog štaba predsedniku na prijemu i na pruženoj pomoći i na svemu što će, kako je rekao, tek učiti za reprezentaciju i najtrofejniji srpski sport u istoriji.

"Jedino što mogu da obećam - da će se ovi momci, zajedno sa mnom, potruditi da opravdaju poverenje i sredstva koja ćete, siguran sam, uložiti na nabolji mogući način kako bismo bili konkurentni i na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine. Toliko od nas, a posle toga dolaze mlađi", rekao je Filipović.

Filipović je predsedniku Vučiću poklonio vaterpolo loptu sa potpisima svih igrača i kapicu sa brojem 10, brojem koji kapiten nosi.

broj komentara 22 pošalji komentar
(utorak, 31. jul 2018, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

Još jednom ponovimo

Savić je najbolji trener i vaterpolo strateg na svetu.Njegove su ogromne zasluge za uspeh srpske reprezentacije

(utorak, 31. jul 2018, 11:52) - iva [neregistrovani]

kiki090@gmail.com

Sve čestike za ove zlatne momke.

(utorak, 31. jul 2018, 11:28) - anonymous [neregistrovani]

mala

Navikli su nas na medalje.

(utorak, 31. jul 2018, 11:27) - anonymous [neregistrovani]

mala

Oni su nasi najbolji od najbojih.

(ponedeljak, 30. jul 2018, 21:40) - anonymous [neregistrovani]

Podrška

Sve pohvale nasim vaterpolistima jer nam na svakom velikom takmicenju osvetlaju obraz i narodu napune srce radoscu.

(ponedeljak, 30. jul 2018, 20:42) - anonymous [neregistrovani]

zlatni sportisti

Mnogi su čuli za Srbiju samo zahvaljujući našim zlatnim medaljama. Hvala sportistima na tome.

(ponedeljak, 30. jul 2018, 18:43) - anonymous [neregistrovani]

Vaterpolisti pokazuju kako se delima brani Srbija!

Političari to ne mogu zaista da shvate i prihvate.

(ponedeljak, 30. jul 2018, 18:29) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Hvala im na osecaju ponosa!

(ponedeljak, 30. jul 2018, 17:51) - Ančika [neregistrovani]

Sastanak

Sve pohvale našem predsedniku na dočeku i dodeli nagrada za naše sportiste, jer oni su naš ponos i naša radost.

(ponedeljak, 30. jul 2018, 17:47) - Replika! [neregistrovani]

Stalno uništavanje parka!

Zar ne može da se organizuje doček u - Skupštini!