Filipović i Pijetlović: Biće još medalja

Srbija se poslednjih 12 godina takmiči kao samostalna država i od tada su vaterpolisti osvojili 29 medalja na najvećim takmičenjima: 22 zlatne, dve srebrne i pet bronzanih.

Kapiten Vaterpolo reprezentacije Srbije, najbolji igrač Evropskog prvenstva u Barseloni - Filip Filipović siguran je da vaterpolisti mogu i više od toga.

"Duboko se varate ako mislite da nije moguće očekivati od vaterpolista još neku medalju. Ova generacija je stvorena za još veće domete, što smo dokazali u finalu. Imali smo izuzetno težak meč. Na kraju nismo imali sreće, mogli smo da završimo u regulatrnom delu, ali ovako je slađe, na penale", rekao je Filipović.

U petercima, nije bilo promašaja u srpskom timu.

"Imamo najbolje šutere na svetu. Malo sam se uplašio na početku, pošto smo Špance dobili 2009. godine u Rimu na peterce u finalu, pa sam pomislio da ne bude vraćanja duga... Ali, imamo najbolje šutere na svetu i sjajnog golmana", rekao je Duško Pijetlović.

Miloš Ćuk, strelac pobedničkog gola, nazvao je saigrače braćom.

"Kada provedete, u poslednjih deset i više godina, više vremena sa njima nego sa svojom porodicom, onda osećate i pripadnost i osećate se kao porodica. Delimo i lepe i loše stvari, a ne čine samo lepi momenti prijateljstvo, već i loši i teški momenti koje zajedno prebrodimo, što nas čini čvršćim, jedinstvenim", rekao je Filipović.

Pijetlović je pre finala bio ubeđen da će Srbija osvojiti zlato, iako je saznao da nikada u Španiji nijeosvojila najsjajniju medalju.

"Jednom smo se 'okliznuli', vratili bez medalje - 2013. godine iz Barselone... Jedan novinar mi je na dan utakmice rekao da Srbija nikada nije osvojila zlato u Španiji, malo sam se uplašio, ali sam verovao u momke, bio sam ubeđen da ćemo osvojiti ovaj turnir. Kvalitetniji smo od Španije, ali smo bili daleko umorniji", rekao je Pijetlović.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. jul 2018, 12:49)
anonymous [neregistrovani]

Bas lepo

Jescemo medalje umesto hleba.. kako narod zivi...

(ponedeljak, 30. jul 2018, 06:55)
Goran [neregistrovani]

Delfini

Najbolje cestitke.

(nedelja, 29. jul 2018, 22:22)
anonymous [neregistrovani]

Браво!

Најбољи сте! :)