Savić: Uspeh nije slučajan; Filipović: Igrači su rođeni šampioni

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je na konferenciji po dolasku u Beograd da njegovi izabranici zaslužuju svako odličje koje može da se osvoji, dok je kapiten Filip Filipović dodao da je svaki igrač radio naporno i dokazao da je sa razlogom pozvan u preprezentaciju.

"Hvala svima što ste došli, pre svega sve čestitke igračima, stručnom štabu i organizaciji. Čitav turnir, koji se završio kako smo i zamislili, imali smo problema, umorne igrače sa napornim sezonama, ali mislim da su momci izašli iznad sebe i pokazali izuzetan karakter,motiv i jednistvo u najtežim momentima. Ovo nije slučajno, možda će nekome da zvuči prepotentno, ali ova ekipa zaslužuje svaku zlatnu medalju koja se može osvojiti. Ja sam kao trener ponosan na njih", izjavio je Savić.

Kapiten Filip Filipović izjavio je da ekipa ima još prostora za napredak. 

"Hvala na divnom dočeku, presrećni smo, ostvarili smo sportske ciljeve za ovu godinu, ova ekipa ima kvaliteta i prostora da još napreduje. Uz vrhunske uslove koja sam siguran da ćemo imati do Tokia i malo sreće, ova ekipa može i treba da ispiše još stranica srpskog vaterpola", izjavio je Filipović.

Filipović je dodao da su njegovi saigrači rođeni šampioni. 

"Hvala svima što su verovali u nas i onima koji nisu verovali u nas, jer su nam dali motiv da budemo bolji. Želim svim mojim saigračima sreću, hvala im, pokazali su karakter i ono što jesu, a to je da su rođeni šampioni, a siguran sam da iz ovakvu ekipu i stručni štab možemo još mnogo toga", dodao je Filipović.

Srpski vaterpolisti pobedom nakon peteraca protiv domaćina Španije u finalu Evropskog prvenstva postala je četvorostruki uzastopni šampion Evrope. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара