Srbija protiv Španije za novo zlato i uspeh star 80 godina

Vaterpolo reprezentacija Srbije od 22.15 časova igra protiv selekcije Španije u Barseloni finale Evropskog prvenstva. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, strim na RTS Planeti, a lajv blog na našem portalu.

Srbija bi trijumfom ponovila uspeh Mađarske, jedine sa četiri uzasopna zlata, i to star osam decenija.

Olimpijski šampion je finale izborio pobedom nad Hrvatskom 9:7 u polufinalu, Španija je bila bolja od Italije 8:7 kontroverznom odlukom sudija u finišu, a na svojoj strani imaće i pune tribine bazena Monžuik.

Međutim, kao što su naglasili, srpski vaterpolisti znaju kako se igraju mečevi za najsjajnije odličje.

"Sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđue. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana, a ne da mnogo razmišljamo o Špancima, mada mi je drago da su oni, a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji", rekao je kapiten Filip Filipović.

Njegov saigrač Andrija Prilanović smatra da je Srbija treba da nastavi u istom ritmu i jako u odbrani.

"Bili smo agresivni i sigurni u odbrani protiv Hrvatske, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni... Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su Španci najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre, a ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo... Igrati finale u zemlji domaćina je izazov", zaključio je Prlainović.

Srbija i Španija se sastaju u borbi za zlato u reprizi finala Svetskog prvenstva iz Rimu 2009. godine, poslednjem finalu Španaca na velikom takmičenju koju su "delfini" dobili posle peteraca.

Finale Evropskog prvenstva Srbija - Španija igra se od 22.15, dok se za treće mesto sastaju Hrvatska i Italija od 20.30.

Direktan prenos finalnog meča je na Prvom programu RTS-a, strim na RTS Planeti, a tok meča pratite na našem portalu. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво