Hrvatski mediji: Gruba Srbija dobila bitku u bazenu za finale

Hrvatski mediji prenose da su sudije i gruba igra protivika odlučili pobednika velikog duela u Barseloni.

Portal Indeks donosi naslov "Srbija u sjajnoj utakmici srušila Hrvatsku za finale EP", a u tekstu navodi da je ekipa Dejana Savića prekinula loš niz od tri poraza od velikog rivala, koji "nije mogao da se prilagodi sudijskom kriterijumu".

"Previše je bilo nervoze, udaranja ispod i iznad vode, čudnih sudijskih odluka. Previše je bilo svega što nije vaterpolo. U toj tuči bolje se snašla Srbija, a Hrvatsku je koštala užasna igra sa igračem više (14/3)", piše Indeks.

Jutarnji list je meč opisao kao "retko viđeni rat u bazenu" i da je Hrvatska izgubila najveću bitku u Barseloni, uz "jednu od najprljavijih igara Srbije ikada".

Nesportski potez Lorena Fatovića, koji je udario pesnicom u glavu Filipa Filipovića, Večernji list opravdava time da su hrvatski vaterpolisti naseli na provokacije, što se hrvatskoj reprezentaciji dešava drugi put protiv Srbije - Nikša Dobud takođe udario Filipovića pre šest godina.

Zanimljiv naslov donosi Slobodna Dalmacija "Igrač više nam je manjak, Srbi u finalu", dok list 24sata prenosi da je "nije išlo Hrvatsku i da Srbija nije imala milosti za sve greške".

Za razliku od pojedinih tamošnjih medija, reprezentativci Hrvatske Andro Bušlje i Havi Garsija priznali su da je Srbija zasluženo pobedila i da je, poredeći sa Crnom Gorom, ozbiljniji rival i da zna da čuva prednost.

Srbija u subotu od 22 sata igra sa Španijom u borbi za odbranu zlata, dok Hrvatska i Italija igraju za bronzu od 20.30.

 

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво