"Delfini" savladali Rusiju i plasirali se u četvrtfinale

Srbija – Rusija 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3). Vaterpolisti Srbije zabeležili su i drugu pobedu na šampionatu Evrope, pošto su u Barseloni savladali selekciju Rusije. Srbija je novim trijumfom obezbedila prvo mesto u Grupi D i plasman u četvrtfinale, iako predstoji još jedan meč, protiv Slovačke.

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Rusiju sa 11:9 u utakmici drugog kola Grupe D na Evropskom šampionatu u Barseloni.

Izabranici Dejana Savića zabeležili su i drugi trijumf i tako obezbedili prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale turnira.

Srbija u poslednjem kolu igra protiv Slovačke, očekuje se sigurna pobeda, ali bez obzira na ishod tog meča, Srbija će završiti kao prva u grupi.

Rusija se pokazala kao ravnopravan rival, ali samo u prvom poluvremenu. Posle početnog vođstva od 3:2, Srbija na poluvreme odlazi sa prednošću od 6:5.

U nastavaku, usledila su tri brza gola "delfina", čime je praktično prelomljen meč, da bi Rusija do kraja utakmice uspela da smanji razliku na dva gola.

Filip Filipović, Andrija Prlainović i Dušan Mandić postigli su po dva pogotka za Srbiju, dok su na drugoj strani dvostruki strelci bili Andrjukov, Harkov i Nagaev.

U poslednjoj četvrtini, prvi gol za Srbiju na velikim takmičenjima postigao je debitant Nemanja Vico.

Utakmica između Srbije i Slovačke na programu je u petak od 11.00 časova, uz direktan prenos na programima RTS-a.

Ovako je protekao meč u Barseloni:

19.39 – Kraj meča, Srbija je savladala Rusiju sa 11:9.

Rusi su dobili poslednju deonicu rezultatom 3:2, ali je konačan trijumf pripao Srbiji. Bičkov i Nagaev (dva) bili su strelci za Rusiju, dok su Vico i Jakšić pogađali za Srbiju. Gol Vica bio je njegov prvi za Srbiju na velikim takmičenjima. 

19.22 – Srbija posle tri četvrtine vodi 9:6.

Odlično su "delfini" ušli u nastavak meča i vezali tri pogotka. Prlainović, Mitrović i Mandić doneli su Srbiji četiri gola prednosti, da bi Harkov smanjio na rezultat koji je i sada aktuelan.

19.09 – Nastavljen je meč.

19.04 – Posle druge četvrtine, Srbija vodi protiv Rusije sa 6:5.

Rusi su sva tri pogotka postigli sa igračem više u bazenu, dok su za Srbiju strelci bili Prlainović, Filipović i Mandić.

18.45 – Posle prve četvrtine, Srbija vodi protiv Rusije sa 3:2.

"Delfini" su poveli sa 2:0 golovima Filipovića i Pijetlovića (igrač više), da bi Andrjukov smanjio rezultat. Ćuk je još jednom doneo dva gola prednosti Srbiji, sa igračem više, da bi Andrjukov svojim drugim golom postavio konačan rezultat prvog dela igre.

18.30 – Počeo je meč, prvi napad za Rusiju.

18.25 – Intoniraju se himne dve države na plivalištu u Barseloni, uskoro će početi meč.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи