Vaterpolisti pred EP: Zna se cilj - zlato!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i kapiten Filip Filipović poručuju da su ambicije srpskog tima na svakom velikom takmičenju iste - borba za najsjajniju medalju.

Vaterpolistima Srbije, kao i vaterpolistikinjama, priređen je ispraćaj na bazenu "Milan Gale Muškatirović" uoči odlaska na šampionat Evrope u Barseloni, gde će pokušati da osvoje četvrto uzastopno zlato.

"Realno imamo laku grupu, što nam daje prostora da produžimo pripremni period i definitivno 24. jul će da bude dan D, gde u četvrtfinalnoj utakmici, realno gledajući kostur, očekujemo Mađarsku i Italiju. Sve je otvoreno, favoriti su isti kao i poslednjih godina. Kao što stalno govorimo, tradicija srpskog vaterpola nam daje za pravo da razmišljamo samo o medaljama. Tako da nadam se da ćemo i sa ovog prvenstvaa da se vratimo sa medaljom", rekao je selektor Savić.

Kapiten Filipović istakao je da se ekipa neće "skrivati", niti obmanjivati javnost, da u Barselonu ide po medalju, ali i da se zna koje mesto.

"Naučili smo da se nosimo sa pritiskom. Mislim da ovom prvenstvu prilazimo kao ekipa koja želi nešto da osvoji, a ne da brani. To nije naše. Svake druge godine se borimo za zlato, tako će biti i ove. U četvrtfinalu očekujemo Mađarsku ili Italiju, tu nema mesta za grešku, za loš dan", poručio je Filipović.

Evropski šampionat u Barseloni igra se od 16. do 28. jula, a Srbija se nalazi u D grupi sa Rusijom, Slovačkom i Rumunijom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво