Ikodinović podvrgnut još jednoj operaciji

Proslavljeni srpski vaterpolista Danilo Dača Ikodinović, koji je u saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život, ponovo je operisan u Kliničkom centru u Novom Sadu ali se i dalje nalazi u kritičnom stanju.

Direktor Uregentnog centra u Novom Sadu, Zoran Đermanov rekao je za RTS da je u subotu u popodnevnim časovima Ikodinović ponovo operisan, ili kako se izrazio podvrgnut vaskularnom hirurškom zahvatu i da je njegovo stanje i dalje veoma složeno.

Prema rečima lekara, najteža povreda je na Ikodinovićevoj desnoj ruci "sa posledicama po tu ruku". "Urađeni su svi neophodni zahvati i sada treba sačekati i videti kako će reagovati njegovo tkivo".

Načelnik novosadske klinike i dalje je uzdržan u vezi sa eventualnim prognozama. "U narednih nekoliko sati ili naredna 24 sata ćemo nešto više znati", dodao je Đermanov.

Prema rečima direktora Uregentnog centra u Novom Sadu, Zorana Đermanova iako na skeneru nema značajnijih promena na mozgu, još uvek je rano za bilo kakvu prognozu.

Ikodinović je primljen je kasno sinoć  u Klinički centar u Novom Sadu sa teškim povredama krvnih sudova ruke opasnim po život.

Novosadska policija saopštila je da je Ikodinović zadobio prelom desne nadlaktice, povrede krvnih sudova i živaca desne ruke kao i razderotine po nogama, dok je vozač automobila koji je učestvovao u nesreći, Perica D. lakše povredio glavu, stomak i podlakticu.

Nesreća se dogodila na 53. kilometru puta M7 oko 20.20 sati, kada je Ikodinović vozeći motocikl "jamahu", usled neprilagođene brzine osobinama i stanju puta kao i drugim uslovima, udario u zadnji deo "zastave-koral 1.1" koja se kretala u istom smeru.

Od siline udara automobil se odbio u desnu stranu i udario u cisternu koju je vukao traktor, navela je policija, napomenuvši da se tom prilikom i prikolica prevrnula.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво