Vaterpolisti Partizana bolji od Zvezde

Vaterpolisti Partizana pobedili su na Banjici Crvenu zvezdu sa 10:7 (2:1, 2:1, 3:2, 3:3) i došli na korak do odrane titule šampiona Srbije.

Crno-beli su, računajući i Kup, treći put u sezoni savladali večitog rivala i četiri kola pre kraja prvenstva stekli četiri boda prednosti u odnosu na Zvezdu.

Pogocima Đorđa Lazića i Petra Tomića Partizan je poveo sa 2:0, a crveno-beli su golovima u finišu prve i na startu druge četvrtine izjednačili. Ubrzo je Radonjić odveo domaće na 3:2 i od tada, pa do kraja meča Partizan nije ispuštao vođstvo.

Meč je počeo da se "lomi" u trećoj četvrtini. Sredinom trećeg perioda Zvezda je pogotkom Ognjena Stojanovića smanjila zaostatak na 4:3, ali ubrzo su vaterpolisti tima sa Banjice prvi put stekli tri gola prednosti, golovima Aksentijeviča iz peterca i Andrejevića, koji je "topovskim" šutom sa sedam, osam metara pogodio za 6:3. I pred poslednji odmor aktuelni šampioni su bili na plus tri, jer na isteku napada sa dva igrača više Đorđe Lazić je savladao Dobožanova (7:4). Kada je posle četrdeset sekundi igre u četvrtoj četvrtini Marko Janković bio strelac za 8:4 postalo je više-manje jasno da će Zvezda teško naći put za povratak u igru za bodove.

Zapretili su crveno-beli smanjivši na 8:6, ali crno-beli nisu padali u igri, a konačan rezultat postavio levoruki Farkaš Dori, koji je 28 sekundi pre kraja pogodio za 10:7. U poslednjem napadu Zvezde, trener Partizana Stefan Ćirić je ispred gola domaih poslao Milutina Belopavlovića, umesto kapitena Dimitrija Rističevića, koji je odlično branio, iako je pred meč imao zdravstvenih problema. Belopavlović je nekoliko sekundi zaustavio šut crno-belih, pa je tako i drugi golman učestvovao u osvajanju zlatna tri boda.

Partizan - Crvena zvezda 10:7 (2:1,2:1,3:2,3:3)

Bazen: Banjica.

Gledalaca: 800.

Sudije: Golijanin i Raković.

Igrač više: Partizan 7 (2), Crvena zvezda 10 (4). Dva igrača više: Partizan 1 (1). Peterci: Partizan 1 (1).

Partizan: Rističević (8 odbrana), Kasum, Farkaš 1, Lukić 1, Lazić 2, Tomić 1, Janković 1, Andrejević 1, Manojlović 1, Radanović, Radonjić 1, Aksentijević 1, Belopavlović, Vučinić .

Trener: Ćirić.

Crvena zvezda: Dobožanov (11 odbrana), Tankosić 2, Radović, Bursać 1, Šuberić, Ilić 1, Njegovan, Toholj, Nikolov, Tanasković 2, Stojanović 1, Tankosić, Todorovski,Peković.

Trener: Savić


Trener Partizana Stefan Ćirić posle velike pobede već razmišlja o sledećim izazovima.

„Još je rano da pričamo o tituli, moramo oprezno da uđemo u svaki naredni meč, nema opuštanja. Sada nam sledi gostovanje Naisu, koji nas je u prvom delu sezone namučio na Banjici. Što se meča sa Zvezdom tiče, kontrolisali smo utakmicu od početka, centri su uspeli da naprave važnu "dubinu" u napadu, možda smo mogli i ranije da prelomimo meč, s obzirom da smo imali dobar ritam. Ni jedna ni druga ekipa nisu pružile maksimum, na to je uticala i velika važnost utakmice, ali derbi je pokazao da u našoj ligi imamo "materijal" za seniorsku reprezentaciju u budućnosti,  ali treba zadržati igrače u domaćim klubovima", rekao Ćirić.

Trener Crvene zvezde Dejan Savić je čestitao Partizanu:

„Zaslužena poveda Partizana. Od samog starta vaterpolisti Partizan su nametnuli svoj ritam. Mi nismo uspevali da preuzmemo kontolu, stalno smo jurili rezultat, ali Partizan svojom sigurnom igrom nam nije dozvolio da se približimo. U poslednjoj četvrtini smo pružili zadovoljavajuću igru", rekao je Savić.

Kapiten Dimitrije Rističević je pred meč imao zdravstvenih problema, ali sigurnim odbranama dao je veliki doprinos pobedi.

„Nije mi bilo lako, loše sam se osećao prethodnih dana, ali imao sam veliku želju da zaigram, jer praktično cela sezona je "stala" u ovu rezultatski značajnu utakmicu. Čestitam Zvezdi na velikoj i korektnoj borbi, a naravno i mojim igračima na uspehu.I treći put, posle polufinala Kupa i trećeg kola Super lige, pobedili smo Zvezdu. Mnogi nisu verovali u ovaj tim na početku sezone. Međutim, uspeli smo da osvojimo Kup Srbije, a na dobrom smo putu i da odbranimo titulu", rekao Rističević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво