Jelenić je novi predsednik Vaterpolo saveza

Nekadašnji trofejni reprezentativac Viktor Jelenić izabran je za novog predsednika Vaterpolo saveza Srbije (VSS). Jelenić: Da nastavimo sa vrhunskim rezultatima.

Na Skupštini koja je održana u beogradskom "Hotelu M" za Jelenića je glasalo 38 delegata, dok je jedan bio uzdržan, a jedan protiv.

Aktuelni predsednik VK Crvena zvezda bio je jedini kandidat za ovu funkciju, a na njoj će naslediti Milorada Krivokapića.

U trofejoj reprezentativnoj karijeri Jelenić između ostalog ima i dve olimpijske medalje, bronzu u Sidneju 2000. i srebro u Atini 2004.

Jelenić: Da nastavimo sa vrhunskim rezultatima

Novi predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić nakon izbora rekao je da ima pozitivnu tremu s obzirom na to da dolazi u trenutku velikih rezultata reprezentacije, ali da veruje da će nastaviti da radi kao njegovi prethodnici.

"Posebna je stvar za svakog ko se bavi nekim sportom da dođe na čelo saveza. Imam pozitivnu tremu posle svih uspeha reprezentacije, čeka me neviđen zadatak, posle velikog kontinuiteta dobrih rezultata. Nadam se da ćemo nastavi u istom ritmu, da konsolidujemo savez i nastavimo sa vrhunskim rezultatima. Moramo da razmišljamo o budućnosti ovog sporta", izjavio je medijima Jelenić posle imenovanja.

On je i potvrdio da će novi potpredsednik saveza biti još jedan proslavljeni reprezentativac Danilo Ikodinović.

Jelenić je izabran na mesto predsednika sa 38 glasova, uz po jedan uzdržan i protiv.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 24. apr 2018, 18:17)
CB [neregistrovani]

Nadam...

...se da je sve urađeno u korist vaterpola, a ne za realizaciju nekog sna...