Poraz Srbije u Rijeci, domaćin u finalu

Hrvatska – Srbija 8:7. Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropa kupa u Rijeci, pošto su u poslednjem golu Grupe B izgubili od domaćina. "Delfini" vodili tokom većeg dela meča, Hrvatska u drugom poluvremenu stigla do preokreta. Srbija će u nedelju igrati za treće mesto na turniru, a protivnik će biti Italija.

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je poraz u trećem kolu Grupe B Evrope kupa u Rijeci. Hrvatska je, posle preokreta, bila bolja, slavila pobedu od 8:7 i plasirala se u finale turnira.

"Delfini" su odlično odigrali u prvom poluvremenu. Na velikom odmoru imali su vođstvo od 4:1, a odličnom odbranom izluđivali su protivnika na riječkom plivalištu.

Ipak, Hrvatska u nastavak meča ulazi sa mnogo više energije, pa su izabranici Ivice Tucka stigli do preokreta.

Imala je Srbija u poslednjoj deonici nekoliko prilika da vrati prednost na svoju stranu, ali je u tim trenucima dobro reagovala odbrana Hrvatske, na čelu sa golmanom Markom Bijačem.

Najefikasniji u srpskom timu bio je kapiten Filip Filipović sa tri pogotka, Duško Pijetlović postigao je dva, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Mandić i Ćuk.

Na drugoj strani, po dva pogotka za Hrvatsku postigli su Fatović, Vrlić i Vukićević. 

Hrvatska će u nedelju u finalu igrati protiv Španije, dok "delfinima" ostaje meč za treće mesto protiv Italije. 

Ovako je protekao meč u Rijeci: 

20.10 – Kraj meča, Hrvatska je pobedila 8:7.

Stigli su Hrvati u poslednjoj deonici to potpunog preokreta. Imali su "delfini" nekoliko prilika da sa igračem više reše pitanje pobednika u svoju korist, na kraju je domaćin imao više koncentracije i sreće.

19.52 – Posle tri četvrtine Srbija vodi 5:4.

Angažovano su Hrvati ušli u drugo poluvreme i uspeli da smanje veliki zaostatak. Fatović, Vukićević i Vrlić bili su strelci za domaćina, Duško Pijetlović za "delfine", koji i dalje sve imaju u svojim rukama.

19.31 – Poluvreme u Rijeci, Srbija vodi 4:1.

Jedini gol u drugoj četvrtini postigao je Dušan Mandić. "Delfini" fantastični u odbrani, Hrvatska ima 10 odsto realizacije šuta.

19.15 – Posle prve četvrtine, Srbija vodi 3:1.

Dvostruki strelac za "delfine" bio je Filip Filipović, dok je jedan gol postigao Pijetlović. Jedini gol za Hrvatsku delo je Jokovića.

19.00 – Počeo je meč.

18.57 – Intonirane su himne dve države, uskoro će početi utakmica u Rijeci.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво