Poraz "delfina" u Podgorici, neizvestan nastup na Završnom turniru Svetske lige

Crna Gora – Srbija 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3). Vaterpolisti Srbije izgubili su u Podgorici od Crne Gore poslednji meč Grupe A u Svetskoj ligi. Crna Gora je do pobede od tri pogotka razlike stigla posle peterca koji je dosuđen šest sekundi pre kraja meča.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u Podgorici od Crne Gore sa 11:8, u poslednjem meču "delfina" u Grupi A Svetske lige, pa je nastup na Završnom turniru Svetske lige doveden u pitanje.

Naime, Crna Gora je anulirala pobedu Srbije iz Niša od 7:4, pa će izabranici Vladimira Gojkovića, ukoliko u poslednjem meču ubedljivo savladaju Rumuniju, zauzeti prvo mesto u grupi i direktno se plasirati na Završni turnir.

Ipak, Srbija i dalje ima šansu da se plasira među četiri najbolje ekipe u takmičenju kao najbolja drugoplasirana ekipa, ali to će se znati kada se završe svi mečevi u grupnoj fazi Svetske lige.

"Delfini" su u Podgorici igrali u podmlađenom sastavu, a ekipu je sa klupe predvodio Uroš Stevanović.

Crna Gora je bolje počela meč, ali je Srbija držala rezultatski priključak do finiša prvog poluvremena. Domaći na veliki odmora odlaze sa tri gola prednosti.

Imala je Crna Gora u jednom trenutku i vođstvo od 8:4, ali su se "delfini" prenuli i još jednom rezultatski vratili u meč.

Srbija je u poslednjoj četvrtini imala napad za izjednačenje, pri rezultatu 9:8 za Crnu Goru, ali on nije iskorišćen.

Crna Gora ključni gol postiže sa pet metara, šest sekundi pre kraja meča, iako je lopta bila potpuno na drugoj strani terena. Brguljan je bio precizan i doneo domaćoj ekipi veliku pobedu.

Ukropina je bio najefikasniji na meču sa tri pogotka, Brguljan i Mišić postigli su po dva za Crnu Goru, dok su u srpskom timu po dva pogotka postigli Dušan Mandić i Đorđe Lazić.

Ovako je protekao meč u Podgorici: 

19.12 – Kraj meča, Crna Gora je savladala Srbiju sa 11:8.

Odlično je Srbija odigrala poslednju četvrtinu, ali Crna Gora na šest sekundi do kraja dobija peterac. Brguljan je bio siguran izvođač, pa je Crna Gora ostvarila pobedu od tri gola prednosti, koliko joj je bilo potrebno da anulira poraz iz Niša.

18.51 – Posle tri četvrtine, Crna Gora vodi sa 8:5.

Ivović je domaćinu doneo velika četiri pogotka prednosti, ali Strahinja Rašović drži Srbiju u igri. Bolja igra "delfina" u odbrani, ali slaba u napadu u trećoj deonici.

18.33 – Na poluvremenu, Crna Gora – Srbija 7:4

Mnogo bolja igra Crne Gore u prvom poluvremenu. Ukropina i Brguljan prvi put donose domaćinu tri gola prednosti. Uzvratili su Jakšić i Lazić, ali u finišu poluvremena Brguljan i Ivović još jednom donose Crnogorcima tri gola prednosti.

18.16 – Posle prve četvrtine, Crna Gora vodi sa 3:2.

Domaći su poveli na početku meča, da bi Mandić izjednačio udarcem iz daljine. Usledila su dva gola Saša Mišića za prednost Crne Gore od 3:1, da bi konačan rezultat prve deonice postavio Dušan Mandić još jednim sjajnim golom. 

18.01 – Počeo je meč u "Morači", prvi napad za Srbiju.

17.58 – Intonirane su himne u Podgorici, uskoro će početi meč.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се