Krivokapić: Plasman vaterpolistkinja na EP plod dobrog rada

Plasman ženske vaterpolo reprezentacije Srbije na Evropsko prventvo u Barseloni, prvi u istoriji ne računajući organizaciju turnira, plod je velikog rada prethodnih godina, izjavio je predsednik Saveza Srbije Milorad Krivokapić.

"Bio je ovo dobar rad u protekle četiri godine, selektor Bajković je posle Evropskog prvenstva u Beogradu napravio smenu generacija i rezultati su tu. Moramo devojkama da obezbedimo sve uslove za rad, da prvenstvo u Barseloni dočekaju spremne. Finansije su uvek problem, ali siguran sam da ćemo imati podršku i konkretnu pomoć u ovoj situaciji", rekao je Krivokapić na konferenciji za medije u prostorijama VSS u Beogradu.

On je na velikom uspehu čestitao ekipi na čelu sa selektorom Vladimirom Bajkovićem i trenerom Dejan Jovovićem, kao i članu stručnog saveta zaduženom za ženski vaterpolo Slavku Gaku i predsednici Odbora za rodnu ravopravnost Zorani Mihajlović koja, kako je naveo, uvek znala da pomogne i ponudi podršku.

Trener Dejan Jovović kaže da je naredni cilj plasman na prvenstvo sveta i Olimpijske igre.

"Ovo je uspeh devojaka koje su prošle program priprema, odradile posao sa Ukrajinom u dve utakmice. Zahvalnost savezu na pomoći, na radu u ove četiri godine, dočekali smo da zahvaljujući svojim kvalitetom obezbedimo učešće na Evropskom prvenstvu. Ne želimo da stanemo na ovome, već da pokušamo odemo na Svetsko prventvo, a ko zna i na Olimpijske igre".

Kapiten reprezentacije Ana Prica istakla je da žele da pišu istoriju ženskog srpskog vaterpola.

"Imamo dobru grupu i pokušaćemo da kroz duele sa Nemicama i Turkinjama stignemo do četvrtfinala. Pitali su me kako se dogodilo da tako odigramo dobro bez prvog golmana Vladane Jovetić. Kako je Anđela Petrović branila vidi se po tome da je primila samo jedan gol. Mi nemamo problem sa golmanima".

Srpske vaterpolistkinje su danas, simbolično na Dan žena, posle konferencije za medije dobile po ešarpu.

Na prvenstvu Evrope igraće u grupi sa Nemačkom, Rusijom, Mađarskom, Španijom i Turskom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво