Vaterpolisti bolji i od Grčke

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Grčke sa 12:10 čime se plasirala u završnicu kvalifikacionog turnira Evropa Kupa u Splitu

U uzbudljivoj utakmici, reprezentacija Srbije je zabeležila važnu pobedu protiv odličnih Grka i tako obezbedila odlazak na završni turnir.

Prva četvrtina odigrana je u jakom tempu, skoro bez izmena šest minuta. Odlične odbrane igrale su se na obe strane. Srbija je povela preko Jakšića sa igračem više, izjednačio je preciznim udarcem Genidunas. Pijeltović je dva puta obezbedio igrača više, a Srbija je pogodila tri puta okvir gola.

Grci su u poslednjem minutu dobili drugi put igrača više, a tajmaut selektora Vlahosa rezultirao je golom Funtulisa za vođstvo od 2:1. Brzo je uzvratio Mandić i doneo izjednačenje.

Srbija je drugu četvrtinu odigrala bez greške. Odbrana sa Mitrovićem bila je besprekorna, potpuno je umrtvila grčki napad i više puta osvojila loptu. Strahinja Rašović i Ćuk su srediniom četvrtine pogodili za 4:2 a u poslednjem minutu golovi Pijetlovića i Viktora Rašovića doneli su velikih 6:2.

Prvi napad doneo je pogodak Filipovića, ali su Grci sa igračem više dva puta bili precizni. Savić je zatražio tajm aut da bi vratio mir u ekipu na polovini četvrtine.

Grci su treći put dobili igrača više za tajm aut Vlahosa. Realizacija i treći put, bilo je 7:5 na tri i po minuta do poslednje četvrtine.

Post je prekinuo odlični Ćuk, Grci su ušli u seriju sa igračem više, stopostotan učinak iz četiri prilike i gol Funtilisa za 8:6.

Nisu naši igrači bili zadovoljni sudijskim kriterijumom, Srbija je samo dva puta imala igrača više. Poslednji napad je bio naše selekcije ali je Pijetloviću u idealnoj situaciji ispala lopta pa je razlika pred poslednji deo bila samo dva gola u odnosu na 7:2 posle gola Filipovića početkom treće četvrtine.

Prvi igrač više u završnoj četvrtini rezultirao je golom Viktora Rašovića (9:6). Grci sa igračem više nisu šutnuli, ali su do kraja napada pogodili mrežu Pijetlovića preko Genidunasa.

Nastavila se serija sa igračem više. Pijetlović je odlično reagovao na dodavanje Viktora Rašovića. Odbrane su popustile na obe strane, Kolomvos je bio strelac.

Srbija je imala ponovo dva gola prednosti na pet minuta do kraja. Odlični Duško Pijetlović je ponovo obezbedio igrača više a Ćuk pogodio za 11:8. Pijetlović je još jednom sjajno reagovao na zicer Grka, ali je u narednom napadu sa igračem manje bio nemoćan pred Funtulisem 11:9.

Murikis je 73 sekunde pre kraja smanjio na 11:10 i potpuno uveo utakmicu u nervoznu završnicu. Srbija je dobila igrača više i Mandić je rešio dileme 49 sekundi sekundi pre kraja.

U subotu Srbija igra od 10.30 časova sa Holandijom i u 19.00 sa Hrvatskom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара