Vaterpolisti Srbije u Splitu, prvi rival Malta

Vaterpolisti Srbije nalaze se u Splitu gde u četvrtak u 17.30 igraju utakmicu prvog kola kvalifikacionog turnira Evropa kupa. Rival je Malta. Učesnici su još Grčka sa kojom Srbija igra u petak u 17.30, te Holandija i Hrvatska koji su nam protivnici u subotu u 10.30 odnosno 19 časova.

Tri ekipe idu dalje i bilo bi pravo čudo da to ne budu Hrvatska, Grčka i Srbija. Finalni turnir 8 ekipa je u Budimpešti prve nedelje aprila. Preostale dve grupe su u Palermu (Italija, Crna Gora, Nemačka i Rusija, dve ekipe idu dalje) i Kečkemetu (Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija - tri ekipe idu dalje).

"Ovde želimo da ostvarimo prolaz a u Budimpešti "pucamo" na medalju. Čitav ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojli bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača, prvi put posle 2008. Svi će dobiti šansu i biće to dobro jer se ranije uvek dešavalo da veliki broj ekipa koji zbog pravila nema  rezervi ne dočeka kompletan kraj takmičenja" rekao je Dejan Savić.

Iako takmičenje nema rezultatski imperativ Savić dodaje da za Srbiju takva obaveza uvek postoji. Kapiten Filip Filipović je rekao da igrači ispaštaju zbog sukoba između Fine i LEN-a.

"Ovde je cilj da svaku utakmicu odradimo na najbolji mogući način i da kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih igrača ali to ne menja suštinu, ovaj tim je sada najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ipak ovaj turnir je veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN i ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Ali šta je tu je, moramo da i u ovoj situaciji izvučemo korist", dodao je Filipović.

Slično razmišljaju i ostali naši vaterpolisti. Podsetimo Savić nije poveo Prlainovića, Aleksića i Stefana Mitrovića. Srbiju će predstavljati: G.Pijetlović, B.Mitrović, V.Rašović, Filipović, Mandić, Ćuk, Subotić, S.Rašović, Ranđelović, Jakšić, Drašović, D.Pijetlović, Ubović , Stojanović i Lazić.

broj komentara 0 pošalji komentar