Partizan - Marselj 22:5

Vaterpolisti beogradskog Partizana pobedili su pred svojom publikom, u utakmici prvog kola D grupe Evrolige, ekipu tridesetstrukog francuskog prvaka Marselja sa 22:5 (6:0, 7:1, 4:3, 5:1).

Partizan je dominirao tokom čitavog meča, a rezlika u kvalitetu videla se već u prvoj četvrtini koju su crno-beli dobili sa 6:0 i gotovo već tada razrešili sve dileme oko pobednika ovog meča.

Partizan je i u nastavku igrao izvanredno i konstantno povećevao vođstvo.  U trećoj četvrtini Francuzi su zaigrali angažovanije, i sa još dva gola Odona i jednim Krozijea Marsej je tu deonicu izgubio samo jednim golom. U ekipi Partizana istakao se Bejli sa dva gola.

Poslednja četvrtina donela je još pet golova u mreži Francuza, dok su gosti preko Simona postigli peti na meču.  Srpski šampion je na kraju deklasirao tim iz Francuske rezultatom 22:5 i tako na startu istakao kandidaturu za visok plasman u ovogodišnjem ciklusu Evrolige.

Najefikasniji u Partizanu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Duško Pjetlović je postigao četiri, po tri gola su postigli Jugoslav Vasović i Rajan Bejli, dok je Vladimir Vujasinović postigao dva.  Sa po jednim golom pobedi Partizana doprineli su Filip Filipović, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Luka Mirković i Mića Aleksić.

U ekipi Marseja najbolji je bio Frederik Odom sa tri gola, dok su Kruzije i Simon postigli po jedan.  U sledećem kolu, 13. decembra srpski šampion gostovaće u Budimpešti ekipi Vašaša.  U grupi D igra još jedan mađarski klub - Eger. 

Vaterpolisti prvaka Mađarske Vašaša iz Budimpešte pobedili su u nedelju, kao gosti, u susretu prvog kola D grupe Evrolige, ekipu nacionalnog rivala Egera sa 9:7 (3:1, 3:3, 2:1, 1:2).

Od predstavnika Srbije u evro kupovima, u subotu su nastupili vaterpolisti Vojvodine i Beograda. Novosađani su u  prvoj utakmici osmine finala LEN Kupa, na gostovanju u Grčkoj ekipi Hisiosa, uspeli da izbore nerešen rezultat 10:10.

Beograd je na svom plivalištu na Banjici, poražen od ekipe Sintez iz Rusije , rezultatom 6:10. Iako se pobednik znao i pre samog početka meča, ekipa iz dalekog Kazanja, predvođena maestralnim Dejanom Savićem, imala je za protivnika neiskusniju, ali izuzetno borbenu ekipu Beograda. Revanš meč igra se u Kazanju 13. decemvra, a ispadanje iz trofeja LEN, mogla bi da košta beograđane oko 10.000 eura.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво