Grčki vaterpolisti prvaci sveta

Juniorska reprezentacija Grčke odnela je titulu prvaka sveta na Svetskom prvenstvu u Beogradu savladavši selekciju Hrvatske sa 12:10 posle dramatičnog izvođenja peteraca u finalu turnira. Iako su Hrvati vodili tokom meča, Grci su u finišu uspeli da preokrenu rezultat, pa su posle konačnih 7:7 bili bolji sa 5:3 u izvođenju peteraca.

Hrvatska je početkom trećeg dela imala veliku prednost 5:2. Odličnom igrom u odbrani zaustavljeni su grčki centri. Ali nisu Hrvati imali koncentracije da prednost zadrže.

Do kraja četvrtine Grčka je načinila preokret u igri, smanjila na 5:4 i najavila veliku borbu u nastavku.

Hrvatska je na početu poslednjeg dela povela 6:4 i zatim potpuno stala kada je napad u pitanju. Grci su bili agresivniji i sa tri uzastopna gola su preokrenuli rezultat i minut pre karaja poveli 7:6. Hrvati su u poslednjem napadu dva puta imali igrača više ali su izjednačili sekund pred kraja preko Zovića.

Kod peteraca Lazić nije bio uspešan, Grci su realizovali svih pet udaraca i veliko slavlje je moglo da počne.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kristian Manherc koji je sa 26 golova i najbolji strelac turnira. Za najboljeg golmana izabran je Fran Čubranić iz Hrvatske.

Mlada vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Beogradu, pošto je savladala Mađarsku rezultatom 12:11 (3:2, 5:2, 2:4, 2:3). 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво