Mladi "delfini" u polufinalu Svetskog prvenstva

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Beogradu, pošto je u četvrtfinalu savladala Italiju sa 17:9.

Izabranici Vladimira Vujasinovića odigrali su još jedan odličan meč, iako su Italijani u prvom poluvremenu u nekoliko navrata pokušali da ugroze prednost srpskih vaterpolista.

Prvu četvrtinu mladi "delfini" rešili su u svoju korist rezultatom 4:2, koliko je bilo i u drugoj četvrtini, pa je Srbija na poluvreme otišla sa lepom prednošću od 8:4.

U trećoj četvrtini Italijani su krenuli u posednji napad, prišli na 8:6, ali je usledio period odlične igre naše reprezentacije, koja je odmakla na 11:6 i praktično rešila pitanje pobednika.

Italijani su tada pokušali prljavijom igrom da isprovociraju "delfine", došlo je i do koškanja u bazenu, ali je selektor Vujasinović pravovremeno odreagovao i smirio strasti.

Srbija je u poslednjoj četvrtini odigrala rutinski i stigla do pobede od 17:9.

Protivnik u polufinalu biće Grčka (subota 20.30), a meč će se, zbog vremenskih uslova, najverovatnije igrati u zatvorenom bazenu sportskog kompleksa "Milan Gale Muškatirović". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи