Srpski vaterpolisti: Nije zlato, ali i dalje lepo sija

Koliko je moćan jedan tim, koliko temeljna njegova dominacija, kada je osvajanje bronzane medalje na Svetskom prvenstvu nešto blago neočekivano, za neke i razočaravajuće? Srpski vaterpolisti, u jednom trenutku sa vlasništvom svih relevantnih trofeja koje ovaj sport nudi, nisu razočarani trećim mestom u Mađarskoj. Naprotiv...

Srpski vaterpolisti posle pobede protiv Grčke i osvajanja bronzane medalje poručili su da su, ipak zadovoljni, uprkos tome što su navikli na medalje većeg sjaja.

"Drago mi je da smo posle poraza od Hrvata pokazali mentalnu snagu da se vratimo i ponosan sam na ove momke. Čestitam im i srećan sam što sam deo ove ekipe. Bronza nije mala stvar. Nastavljamo dalje, verujemo u sebe", rekao je Milan Aleksić.

Duško Pijetlović istakao je da je ekipa pokazala da je kvalitetnija od Grka.

"Bilo je važno da se psihički vratimo u igru. Vratili smo se posle teškog poraza, teškog jer godinama nismo gubili ovakve mečeve kao što je bio onaj sa Hrvatskom. Lagana pobeda. Od starta smo pokazali i kvalitet i želju.. Držali smo prednost od dva-tri gola, mada su oni lako dobijali faulove za razliku od nas. Tu je gorak ukus jer neko sa strane može da organizuje meč kako njemu odgovara", istakao je srpski centar.

Andrija Prlainović istakao je da je pobed za bronzu dobar kraj turnira.

"Mislim da smo najjači, ali nismo to pokazali. To ćemo da analiziramo", poručio je srpski as.

Golman Gojko Pijetlović čestitao je saigračima i stručnom štabu što je nastavljen niz medalja.

"Nije ono na šta smo navikli, ali ovo je uspeh jer smo rekli da je svaka medalja bitna. Dosta smo sigurno delovali, davali golove iz igre. Grci su tvrdi, strpljivi, pa smo se borili njihovim oružjem. Mislim da je lepo kada turnir završite pobedom".

Sava Ranđelović je posle prve bronze nakon devet zlata rekao:

"Nisam navikao na bronze, ali sam sada prezadovoljan. Ostaje žal za onom utamicom sa Hrvatskom, ali je sada sve u redu, kada se završši medaljom. Nije bilo dileme, ni nervoze. Grci su pokušavali, ali smo držali sve vreme kontrolu igre i rezultata", poručio je Ranđelović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи