Kraj jedne vladavine, Hrvatska ostavilu Srbiju bez finala

Srbija – Hrvatska 11:12. Nakon osam godina, vaterpolisti Hrvatske uspeli su da pobede izabrani tim Srbije što će im doneti priliku da se bore za titulu prvaka sveta, koja je do ovog susreta pripadala srpskim "delfinima".

Vaterpolo reprezentacija Srbije neće odbraniti titulu šampiona sveta, pošto je izgubila od Hrvatske sa 11:12 (1:1, 4:4, 4,4, 2:3) u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Hrvatska će u finalu igrati protiv Mađarske, a Srbija će se za bronzu boriti protiv Grčke. Finale i meč za treće mesto na programu su u subotu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Maro Joković i Sandro Sukno sa po tri postignuta gola, a po dva pogotka su postigli Luka Lončar, Ante Vukučević i Andro Bušlje.

Ubedljivo najbolji i najefikasniji u redovima Srbije bio Andrija Prlainović sa šest golova, Duško Pijetlović je postigao dva, a u strelce su se upisali i Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Stefan Mitrović.

Obe ekipe su na početku utakmice igrale odlično u odbrani, pa je prvi gol viđen posle skoro pet minuta igre. Srbija je iskoristila igrača više u bazenu, a Prlainović je doneo prednost olimpijskim šampionima.

Izabranici Dejana Savića su imali minimalnu prednost sve do poslednjih sekundi, kada je Sukno izjednačio na 1:1.

Prlainović i Mitrović su na početku druge deonice doneli dva gola prednosti Srbiji, ali se Hrvatska nije predavala i uspela je da izjednači preko Lončara i Bušljea.

Do kraja tog dela igre vodila se velika borba na obe strane bazena, igralo se gol za gol, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 5:5.

Potpuno isti scenario viđen je i u trećoj četvrtini, nijedna ekipa nije uspevala da se "odlepi" i stekne veću prednost od jednog gola.

Dvanaest sekundi pre kraja treće četvrtine Prlainović je sjajnim golom sa oko deset metara doneo prednost Srbiji od 9:8, ali to nije bio konačan rezultat te deonice, pošto je Hrvatska sekund pre kraja poravnala rezultat golom Jokovića iz peterca.

Srbija je bila ta koja je imala prednost od početka meča, a Hrvatska je "jurila", sve do pet minuta pre kraja utakmice.

Golovima Lončara i Vukičevića Hrvatska je povela sa 11:10, Mandić je vrlo brzo izjednačio, ali je Hrvatska nastavila da koristi igrača više bez greške pa je golom Jokovića stekla prednost od 12:11.

Olimpijski šampioni su u nekoliko navrata imali priliku da izjednače, nisu u tome uspeli, a za poslednji napad na meču im je ostalo 12 sekundi.

Najbolji u redovima Srbije na ovom meču, Andrija Prilainović, snažno je šutirao, ali je golman Hrvatske odbranio i poslao loptu u korner tri sekunde pre kraja. Za te tri sekunde Srbija nije uspela ništa da uradi pa je na bazenu "Alfred Hajoš" u Budimpešti počelo veliko slavlje hrvatskih vaterpolista i njihovih navijača.

Ovako je tekao meč: 

23.15 – Kraj meča, Hrvatska je savladala Srbiju sa 12:11.

22.58 – Pred poslednju deonicu, rezultat je izjednačen – 9:9. Pred nama je osam minuta velike borbe. 

22.50 – Igra se gol za gol, veoma neizvestan meč dva velika sportska rivala...

22.33 – Završeno je prvo poluvreme rezultatom 5:5.

Imala je reprezentacija Srbije 3:1, ali nije uspevala da se "odlepi" od Hrvatske selekcije, koja je i golom u poslednjim sekundama prvog poluvremena došla do izjednačenja.

22.15 – Završena je prva četvrtina, rezultatom 1:1

22.00 - Počeo je meč, prvi posed imaju reprezentativci Srbije.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво