"Delfini" spremni dočekuju meč sa Australijom

Dani odmora, tačnije neigranja utakmica polako prolaze. Sutra (utorak) u 16.10 Srbija preko Australije traži put za polufinale na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Prenos samo na RTS-u.

Rival nikada u 18 mečeva nije slavio, samo je jednom remizirao 2009, ali je uvek bio nezgodan. Fizički sjajno pripremljen, sa stilom igre koji ne podseća na evropski. Uostalom, prošle godine na OI u Riju Srbija je baš protiv Australije u četvrtom kolu u grupi spasavala živu glavu. Ta poslednja tri minuta i danas se pamte.

"Nije to isti tim. Ali setite se, bilo je i u Londonu teško, a tek Rio... Igrali smo tokom juna tri susreta, ali su sada sigurno kvalitetniji. Oni rastu, samo leti igraju i verujem da su sada najjači", kaže Duško Pijetlović, jedan od iskusnijih "delfina".

Slaže se sa konstatacijom da srpski tim čeka naporan meč.

"Fizički sigurno jako težak. Oni su uvek najpripremljeniji na prvenstvu. Ali očekujem pobedu. Hteli smo ili Australiju ili Kanadu, kako bi na lakši način stigli do polufinala. Verujem da je hladna glava bitna. Nije do sada bilo lako, ali je ranijih godina bilo teže. Rasterećeni smo, nema problema u igri i sve nam prija".

Protekla tri dana nisu bila baš najzanimljivija. Naprotiv.

"Dosadno! Lepo je odmoriti. Srećom se okupljamo u jednoj sobi, a odlazili smo i do grada da popijemo piće. Treninzi, gledanje utakmice... Prošli su nekako ti dani i sada nas čekaju mečevi. Što se četvrtfinalista tiče, Rusi su me iznenadili i to me raduje jer imaju veliki potencijal moćne ekipe. Ipak, protiv Mađara, posebno ovde, nemaju šta da traže. Španija će tek da raste. Hrvati su kvalitetniji, imaju bolju igru a zna se kakav lobi i kakvo suđenje imaju Italijani. Mislim da su Grci u boljoj poziciji od Crne Gore, koja ima veliku smenu generacija", zaključio je Pjetlović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво