Srbija u četvrtfinalu, ubedljivo savladana i Grčka

Srbija – Grčka 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2). Vaterpolo reprezentacija Srbije direktno se plasirala u četvrtfinale prvenstva sveta u Budimpešti, pošto je u utakmici trećeg kola C grupe ubedljivo savladala Grčku sa 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2) i osvojila prvo mesto u grupi. Naredni rival bolji iz meča između Brazila i Australije.

Olimpijskim, svetskim i evropskim prvacima ovo je bila treća pobeda na šampionatu, pa su se sa prvog mesta u grupi direktno plasirali u četvrtfinale.

Tri gola postigao je kapiten Filip Filipović, dva puta u strelce se upisao Dušan Mandić, a po jednom Andrija Prlainović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Sava Ranđelović i Milan Aleksić.

Izabranici Dejana Savića će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča u kojem će se sastati Brazil i Australija.

Grčka će se, s druge strane, za plasman među najboljih osam ekipa boriti u osmini finala. Četvrtfinale je na programu 25. jula.

U prve dve četvrtine vođena je ravnopravna borba i Grci su održavali rezultatsku ravnotežu, zahvaljujući dobroj realizaciji u situacijama sa igračem više.

U drugom poluvremenu slika u bazenu potpuno je promenjena. Naši vaterpolisti zaigrali su u odbrani neuporedivo koncentrisanije i u poslednje dve četvrtine odbranili smo se u svih pet situacija sa igračem manje.

Sa takvom odbranom sve je bilo neuporedivo jednostavnije i utakmica je rešena u trećoj četvrtini, koju su izabranici Dejana Savića dobili sa 3:0.

Preostalo je da se u poslednjih osam minuta održava stečena prednost, što je za reprezentativce Srbije bio rutinski posao.

I danas je, kao i u utakmici protiv Španije, odlučila naša izvanredna igra u napadu sa igračem više i u odbrani sa igračem manje.

Šest puta smo imali brojčanu prednost i postigli smo pet golova, a odbranili smo se šest od osam puta sa igračem manje.

Igrač više: Srbija 6 (5), Grčka 8 (2). Peterci: Grčka 2 (2)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 3, Rašović, Ranđelović 1, Ćuk, D. Pijetlović 1, Ubović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Grčka: Flekas, Jenidunis 1, Delakas 2, Dervivis, Funtulis 2, Kapocis, Pontikas, Argiropulos, Murikis 1, Kolombos, Jonas, Vlahopulos, Zerdevas.

Ovako je protekao meč u Budimpešti:

11.56 – Kraj meča, ubedljiva pobeda Srbije – 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2). "Delfini" su ovom pobedom ostvarili maksimalan učinak i plasirali se direktno u četvrtfinale takmičenja. Golove u poslednjoj deonici postigli su Ranđelović, Filipović i Aleksić. 

11.40 – Završena je i treća četvrtina, Srbija – Grčka 8:4. Golovima Jakšića, Mitrovića i Pjetlovića, Srbija je uspela da se rezultatski odlepi i slomi otpor borbenih Grka.

11.22 – Poluvreme na meču, Srbija – Grčka 5:4. Poveli su Grci u drugoj četvrtini sa 3:2 vezavši dva gola, ali Mandić i Filipović ponovo dovode našu selekciju u vođstvo. Grci novim golom uspevaju nakratko da izjednače, a konačan rezultat prvog poluvremena postavlja Andrija Prlainović svojim prvim golom na meču.

11.05 – Prva četvrtina završena je vođstvom Srbije od 2:1. Strelci za našu reprezentaciju bili su Dušan Mandić i Filip Filipović.

10.51 – Počeo meč između Srbije i Grčke. Prvi napad na meču imaju Grci.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи