Srbija lako i sa Španijom

Vaterpolisti Srbije zabeležili su drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto su bez većih problema pobedili selekciju Španije sa 11:5. U petak meč sa Grčkom za prvo mesto u grupi C.

Jedino vođstvo na meču Španci su imali na startu meča, kada su u petom minutu poveli sa 1:0. Međutim, tada je usledio silovit odgovor Prlainovića (dva brza i vezana gola) i drugara, te se na odmor otišlo sa četiri gola viška – 5:1.

Nastavak je doneo malo bolju igru Španaca u napadu, ali su u svom tempu nastavili i izabranici Dejana Savića, koji ni u jednom trenutku nisu dali nadu protivniku da može do iznenađenja.

Na kraju, konačan rezultat glasio je 11:5.

Najefikasniji su bili Prlainović, Filipović i Ubović sa po dva gola.

Sledeći meč, koji će odlučiti pobednika grupe C, srpski vaterpolisti igraju protiv Grčke u petak od 10.40.

Tok meča:

13.14Kraj meča, Srbija je bila bolja od Španije – 11:5.

13.02 – I dalje je sve pod kontrolom Srbije, koja vodi 8:3 pred ulazak u poslednju deonicu. 

12.48 – Dva brza gola na startu drugog dela, po jedan na obe strane – 6:2. 

12.40 – Odlično otvaranje druge četvrtine izabranika Dejana Savića. Prvo fenomenalnu akciju golom kruniše Ubović, a potom Mandić na isteku napada pogađa gol sa 7-8 metara, za ubedljivih 5:1, što je rezultat na poluvremenu.

12.25 – Prvi gol na meču postižu Španci, na isteku petog minuta igre. Međutim, već u sledećem napadu Andrija Prlainović izjednačuje, a vrlo brzo i donosi prednost "delfinima". Potom Filipović siguran sa pet metara, 3:1 na kraju prvog perioda za srpski tim...

12.10 – Počeo je meč...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво