Tucak: Moramo da budemo kao Srbija

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak izneo je niz pohvala za selekciju Srbije, istakavši da želi da se njegov tim ugleda na olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka.

"Mentalno su veoma jaki, na njih ne utiču ni sudije, bura, kiša, igraju svoju igru. To želim da stvorimo i mi. Srpski vaterpolisti su veoma jaki 'na nogama' i jako pokretljivi u odbrani. Pozicioni napad i igrač više im deluju vrlo jednostavno, ali je efektno. To i jeste smisao sporta. Naša želja je da ih skinemo sa trona i to nije nemoguća misija, samo ćemo morati neke stvari u našoj igri da promenimo", rekao je Tucak za hrvatske Sportske novosti.

Tucak, čija selekcija je poslednji put protiv Srbije ubedljivo izgubila 11:7 u finalu Olimpijskih igara, smatra da Hrvati moraju da promene odnos u igri prema Dušanu Mandiću i Filipu Filipoviću.

"Kada izgubite od istog protivnika dva ili tri puta zaredom, ubedljivo, onda je jasno da nešto mora da se menja. Dođe li do te utakmice, sigurno ćemo promeniti nešto", zaključio je Tucak.

Svetsko prvenstvo u Budimpešti počelo je danas, Srbija na startu igra protiv Južne Afrike od 17.30, dok se Hrvatska sastaje sa SAD od 18.30.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи