"Delfini“ ubedljivi na otvaranju Svetskog prvenstva

Srbija – Južna Afrika 21:5. Vaterpolisti Srbije ubedljivo su počeli odbranu svetske šampionske titule, pošto su u prvom kolu Svetskog prvenstva u Budimpešti savladali selekciju Južne Afrike. Naredni rival je reprezentacija Španije, a meč je na programu u sredu od 12.00, uz direktan prenos na RTS-u, kao i na našem portalu.

Kao što se i očekivalo, Srbija je ubedljivom pobedom nad Južnom Afrikom počela odbranu titule svetskog šampiona. "Delfini" su savladali nedoraslog protivnika sa 21:5 i pokazali da su se ozbiljno spremili za šampionat u Budimpešti.

Već posle prve četvrtine Srbija je vodila sa 6:1, da bi do poluvremena ta prednost uvećana na 13:2. U nastavku meča izabranici Dejana Savića su malo smanjili tempo, naročito kada je igra u napadu u pitanju, pa je na kraju rezultat bio 21:5.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Andrija Prlainović sa po tri gola, Filip Filipović, Stefan Mitrović, Viktor Rašović, Miloš Ćuk i Duško Pijetlović postigli su po dva, a Dušan Mandić i Nemanja Ubović po jedan.

Dva gola za Južnu Afriku postigao je Etjen le Roa, a po jedan Nikolas Moline, Devon Kard i Kris Braun.

Grčka je u prvoj utakmici prvog kola Grupe C ranije danas pobedila Španiju sa 8:7.

Naredni meč u grupi Srbija igra u sredu protiv Španije, a taj meč možete pratiti na programima RTS-a, kao i putem lajv striminga na našem portalu.

Ovako je protekao meč u Budimpešti: 

18.33 – Kraj meča, Srbija je pobedila Južnu Afriku sa 21:5.

18.18 – Posle tri četvrtine, Srbija vodi sa 18:3.

18.01 – Poluvreme, Srbija ima ogromnu prednost – 13:2.

17.45 – Posle prve četvrtine, Srbija protiv Južne Afrike vodi sa 6:1.

17.31 – Počeo je meč u Budimpešti. 

17.28 – Intonirane su himne Srbije i Južne Afrike, za nekoliko minuta počinje meč.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво