Prlainović: Favoriti smo, ali i mirni

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je da njegova ekipa ne beži od uloge favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu i dodao da olimpijski prvaci u Budimpeštu putuju mirni.

"Idemo u Budimpeštu svesni da smo favoriti, ali mirni, bez neke ogromne tenzije. To sad sebi možemo da dopustimo", rekao je Prlainović.

Šampioni sveta u subotu putuju ka Budimpešti, a na šampionatu u Mađarskoj će se takmičiti u Grupi C sa selekcijama Južne Afrike, Grče i Španije.

"U ponedeljak počinje najveće takmičenje, posle Olimpijskih igara, za svakog vaterpolistu. Igra se u Budimpeštu na tom najčuvenijem bazenu, jednom od najlepših na svetu. Tamo smo imali dobra iskustva u prošlosti, nadam se da će tako biti i ovog puta", rekao je Prlainović.

Srbija prvi meč igra u ponedeljak protiv Južne Afrike.

"Za početak imamo Južnu Afriku, jednu od najslabijih ekipa na celom turniru, a posle toga idu ozbiljniji protivnici. Španija i Grčka će nam biti prava mera, pravi protivnici. Očekujem da se u toku turnira dižemo, da dižemo formu, da opet bude pravi od četvrfinala pa na dalje. To je neki plan", rekao je Prlainović.

Na pitanje novinara koje su ambicije nacionalne selekcije, Prlainović je imao kratak odgovor:

"Zlato".

"Dok je ova generacija... Ja ne bih ni bio tu da su neke druge ambicije", dodao je on.

Prlainović je naveo i da razume da sve druge reprezentacije žele da savladaju olimpijske, svetske i evropske šampione.

"Ako nas neko pobedi ja ću pružiti ruku. Sportski je da se drugi nadaju da nam uzmu skalp, ali sportski je i da mi želimo da ostanemo na vrhu", rekao je Prlainović.

Kao najveće konkurente Srbiji Prlainović je istakao selekcije Mađarske, Hrvatske i Italije.

"To su tri ekipe koje se uz nas izdvajaju kao favoriti. Posle njih slede Grčka i Crna Gora. Zanima me i kako će izgledati SAD i Španija... To je osam ekipa koje će odlučivati o medaljama", rekao je Prlainović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво