"Delfini“ posle peteraca u finalu Svetske lige

Srbija – SAD 8:8 (peterci 5:3). Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige u ruskoj Ruzi, pošto je posle preokreta i peteraca savladala selekciju SAD. Protivnik u finalu (nedelja, 15.00) biće ekipa Italije, koja je posle peteraca bila bolja od Hrvatske.

Vaterpolisti Srbije braniće u nedelju trofej u Svetskoj ligi, pošto su u ruskoj Ruzi, posle peteraca, savladali selekciju SAD 5:3. U regularnom delu utakmice bilo je nerešeno 8:8.

Posle prve četvrtine, u kojoj nije bilo golova, Srbija je povela sa 2:0, ali su Amerikanci brzo preokrenuli i držali prednost sve do poslednje četvrtine.

U poslednji minut ušlo se sa nerešenim rezultatom, da bi Srbija postigla gol u poslednjoj sekundi meča, ali je on poništen.

Do treće serije peteraca obe ekipe su bile precizne, ali je u četvrtoj Marko Vavić promašio i dao Srbiji veliku šansu da se plasira u finale. Na drugoj strani precizan je bio Miloš Ćuk za veliko slavlje reprezentacije Srbije.

SAD: Baron, Huper 1, Detrejn 2, Obert, Halok 1, Vavić, Danstejn 1, Karnigla, Bouen 3, Ramirez, Roels 3, Irving, Holand. Selektor: Udovičić;

Srbija: G. Pijetlović, Subotić 1, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Ubović, Aleksić 2, Drašović, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić. 

"Delfini" će u finalu (nedelja, 15.00) braniti trofej osvojen prošle godine, a protivnik će biti selekcija Italije, koja je takođe posle boljeg izvođenja peteraca bila bolja od Hrvatske. Posle četiri četvrtine rezultat je bio 6:6.

Italija se po treći put plasirala u finale, a još nije slavila u ovom takmičenju, dok će Hrvatska peti put igrati za bronzu.

Ovako je proteklo polufinale između Srbije i SAD: 

20.33 – Posle odigrane četiri četvrtine, rezultat je nerešen 8:8, pa će drugog finalistu odlučiti izvođenje peteraca.

Rašović, Prlainović i Filipović bili su strelci za Srtbiju u poslednjoj deonici, Roels i Danstan za Ameriku. Srbija je postigla gol u poslednjoj sekundi utakmice, ali su sudije taj gol poništile. 

20.13 – Posle tri četvrtine, SAD i dalje imaju prednost – 6:5.

Roels i Bouen bili su strelci za SAD sa igračem više, dok su mrežu odličnog američkog golmana uspeli da zatresu Prlainović i Pijetlović sa igračem više. Muče se "delfini", ali su propustili veliki broj prilika da stignu, pa čak i prestignu prednost protivnika. 

19.53 – Izuzetno je zanimljivo u Ruzi, Amerikanci na poluvremenu vode sa 4:3.

Brzo je Srbija povela sa 2:0 u drugoj deonici, golovima Aleksića sa igračem više i Mitrovića posle odlične akcije i lob-udarca. Ipak, Amerikanci vezuju četiri pogotka (Bouen, Helok, Detrejn i Kuper), od čega tri sa igračem više u bazenu. Konačan rezultat prvog poluvremena postavlja Aleksić, svojim drugim golom na utakmici. 

19.33 – Pomalo i iznenađujuće, posle prve četvrtine nema golova – 0:0.

Imale su obe ekipe svoje šanse, "delfini" su pogodili dve stative, ali posle prvih osam minuta igre golova nema. 

19.20 – Počeo je meč između Srbije i SAD. 

19.10 – Italija je u finalu, pošto je sa 3:1 bila bolja od Hrvatske u izvođenju peteraca. 

19.05 – Italijani i Hrvati odigrali su 6:6 posle četiri četvrtine, pa će prvog finalistu Svetske lige odlučiti peterci. 

19.00 – Kasni meč između Srbije i SAD, pošto još nije završeno prvo polufinale između Italije i Hrvatske.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво