Vaterpolisti u četvrtfinalu, potopljena i Amerika

Vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 15:8 i time kao prvoplasirana ekipa prošli grupu i plasirali se u četvrtfinale Svetske lige koja se održava u Rusiji.

Srbija je u meč ušla bez obolelog Save Ranđelovića. Stručni štab nije želeo ništa da rizikuje i pouzdani bek je ostao u hotelu, ali će biti u sastavu za četvrtfinale.

Sama utakmica odvijala se prema očekivanju.

Amerikanci kvalitetom nedorasli ali fizički vrlo dobro pripremljeni, uspevali su kako-tako da drže ritam sa vidno umornom srpskom ekipom. Štaviše, igrom u tri četvrtine, američki selektor Dejan Udovičić je mogao da bude zadovoljan. 

Druga četvrtina je bila sa srpske strane briljantna. Prlainović je u tom delu postigao tri gola, pridodali su se Filipović, Pijetlović i odlični Stefan Mitrović. Posle 10:4 i prepodnevne teretane nije bilo više velikog motiva za Savićeve pulene posle velikog odmora.

Meč su do kraja odigrali rutinski. Svoju čansu su iskoristili mlađi igrači, postigavši lepe golove. Majstorija Viktora Rašovića, prenos Ubovića i sigurnost Drašovića bili su ukras efikasne igre pre svih Mitrovića i Prlainovića.

Srbija je na taj način završila učešće u grupi sa svih devet bodova. Predstojeći rival će skoro izvesno biti Japan. Prema zvaničnom rasporedu, utakmica se igra u 17.40 po našem vremenu, ali kako Rusi imaju pravo da igraju poslednju utakmicu u programu, možda će doći i do neke promene.

Ponovo zaista malo gledalaca i to je glavna zamerka inače odlično organizovanom turniru.

"Došli smo ovamo da treniramo, imali smo jak trening u teretani danas. U odbrani smo pravili neke greške, ali je sve to za ovaj stadijum normalno. Čeka nas Japan, znaju da budu nezgodni za nas. Videćemo šta nam sprema kondicioni trener Vladimir Pavlović Paja na prepodnevnom treningu. Nadam se da će malo ublažiti plivanje jer smo se zaista umorili", rekao je najefikasniji Stefan Mitrović.

U proseku postižemo 15, a primamo sedam golova.

"Vaterpolo je sport u kojem moraš da primiš gol. Napad radi i verujem da je sa ovim prosekom od sedam primljenih pogodaka selektor bar sada zadovoljan", dodao je Mitrović.

Branislav Mitrović i Gojko Pijetlović su ponovo podelili minutažu.

"Branili smo standardno. Utakmica je bila fizički teška posebno kada se zna koliko treniramo. Nedostaje tu harmonija, ali treneri znaju šta rade. Gojko i ja obavljamo naš posao. Iako smo igrali tokom godine u Svetskoj ligi, ovo je ipak početak takmičarske letnje sezone i najvažnije je da i pored umora što ozbiljnije uđemo u utakmicu. U tome uspevamo i idemo dalje", dodao je Mitrović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво