Читај ми!

Zašto Dejan Savić ne skače u bazen

Taktika i planiranje su izuzetno važni, naročito u sportu, a to su mnogo puta demonstrirali naši vaterpolisti i njihov selektor Dejan Savić koji ni način proslavljanja pobede ne prepušta slučaju.

Sjajan rezultat i prvo olimpijsko zlato u vaterpolu za Srbiju posle 28 godina, cela reprezentacija i stručni štab u bazenu, publika u iščekivanju, ali selektor "delfina" Dejan Savić ipak ne uskače u bazen kao ni mnogo puta ranije.

 "Želeo sam to da uradim u Riju...Ali, stvorila se fama oko toga, što me veoma nervira. Smeta mi što neobavezne stvari izlaze u prvi plan, a ne one koje se tiču takmičenja, igrača. U Riju nisam skočio, iako su svi očekivali. Još ranije sam odlučio da isceniram nekoliko događa da poremetim novinare, da pišu o nekim stvarima, a ne o vaterpolu", rekao je Dejan Savić za rođendanski broj "Večernjih novosti".

Samo selektor "delfina" Dejan Savić zna kroz šta je sve prošao otkako je decembra 2012. godine seo na klupu reprezentacije. Pritisak za stalnim vrhunskim rezultatima, nepraštanje lošeg dana i smena generacija "tresli" su srpski vaterpolo uz stalne probleme domaćih klubova.

"Prevalili smo mnogo toga preko svojih leđa, možda najviše ja. Od pritisaka, od problema, od svih negativnosti s kojima smo se susretali, krenuvši od sedmog mesta na Svetskom prvestvu 2013. u Barseloni. Bio je to ozbiljan šamar koji je pre svega osvestio mene i naročito reprezentativce. Možda je igračima na neki način bilo lakše jer su imali klupske sezone izvan zemlje tako da nisu gledali šta se događa ovde. A ovde je situacija, koliko god je mi ulepšavali, alarmantna i kritična".", objasnio je Savić.

Svestan je da je najveća odgovornost sa rezultatima bila na njemu. Upozorava da pred svako takmičenje, i dok ne počne, narod oko vrata njega i njegovih igrača okači zlatne medalje, ali da nije bilo tako lako u Riju.

"Realno sve do Rija nismo bili psihički i fizički spremni da osvojimo prvo mesto. Ova generacija je na SP 2009. u Rimu, kada su postali prvaci sveta, pokazala da stvarno ne preza ni od čega, da se ne plaši nikoga i pokazala je izuzetan kvalitet. U Londonu nisu sazreli, a posle sedmog mesta na SP u Barseloni postali su toliko dominantni", kazao je on i podsetio da je napravljen niz od osam uzastopnih zlatnih medalja.

Na pitanje da Vaterpolo savez Srbije ima lepu reprezentativnu i sumornu klubsku stvarnost odgovara...

"Organizacija, stručni savet moraju da naprave strategiju za naredne godine, da vidimo šta dalje. Problem je što klubovi materijalno stoje loše, što je loša infrastruktura, stistem podele strestava, što je struka nezadovoljna i što nas deca napuštaju.

Dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Nikoliću, premijeru Vučiću, ministru Udovičiću, OKS, jer su stvorili odlične uslove za finansiranje priprema reprezentacije. Ali, klubovi nemaju tu mogućnost finansiranja. S jedne strane ostvarili smo cilj, a s druge je visoka cena propasti klubova. A ako klubovi nemaju budućnost - nema je ni reprezentacija", ocenio je Savić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара