Читај ми!

Napunjeni bazeni Vaterpolo centra u Vrnjačkoj Banji

Završena je prva faza izgradnje Vaterpolo centra u Vrnjačkoj banji koja je koštala 150 miliona dinara, a u narednih nekoliko dana biće urađen parterni deo, rekao je predsednik opštine Boban Đurović.

Dva nova bazena, koji su nakon završetka Evropskog prvenstva vaterpolu u Beogradu u januaru ove godine, prebačena u Vrnjačku Banju, u Nacionalni vaterpolo centar, inače jedinstveni na ovim prostorima, napunjeni su vodom.

Đurović kaže da je time završena prva faza izgradnje Vaterpolo centra i da će u narednih nekoliko danima biti postavljen parterni deo, odnosno pločice.

"Time će ovaj objekat biti potpuno konzerviran i spreman da sačeka predstojeći zimski period. Očekujem da u saradnji sa Vladom Srbije i Ministarstvom omladine i sportova dogovorimo početak druge faze, a to je pokrivanje jednog bazena, koji bi bio u funkciji Vaterpolo saveza Srbije", rekao je Đurović Tanjugu.

Pored ova dva sportska bazena, u Nacionalnom vaterpolo centru je napravljen i treći bazen za neplivače, jer je cilj opštine da svako dete u Vrnjačkoj Banji nauči da pliva.

"Vaterpolo centar će imati bazene za treninge i utakmice, a pored njih, postojaće i bazen koji će koristiti lokalna samouprava za obuku dece neplivača. Cilj nam je da svako dete u Vrnjačkoj Banji nauči da pliva", kazao je Đurović.

Procene opštine Vrnjačka Banja su da će se nakon otvaranja Nacionalnog vaterpolo centra, godišnje, u ovom turističkom mestu broj noćenja povećati za više 20.000.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво