Predsednik VSS: Andrija imao najbolju nameru, hvala državi

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić izjavio je da država pomaže tom sportu i da bez toga ne bi bilo moguće ostvariti dobre rezultate. Andrija je iz najbolje namere govorio o teškom položaju klubova, poručuje Krivokapić

Krivokapić je, takođe, naveo da je VSS na "pomoći i konkretnim potezima" zahvalio državi, predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

"Da ne pominjem sada deo oko organizacije Evropskog prvenstva za koji smo dobili sve moguće pohvale i o čemu se priča i danas. Podsetiću vas na kupovinu bazena za Nacionalni trening centar, bazu za stvaranje budućih asova. I drugi konkretni potezi bez kojih organizacija ne bi imala mogućnosti da stvori i uslove i da ostvari ovakve rezultate kakve imamo. A, oni su sjajni, izvanredni, u svetu sporta na ovakav način do sada nisu zabeleženi. Vlasinici smo svih, ali svih trofeja na svetu i i sada kada smo to ostvarili pomoć države pamtimo, smatramo je delom ovih uspeha i nadamo se da će dalje biti tako", naveo je Krivokapić u izjavi koju je preneo VSS.

Krivokapić se obratio javnosti povodom izjave reprezentativca Srbije i jednog od najboljih svetskih vaterpolista Andrije Prlainovića da medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nisu proizvod sistemskog ulaganja i pomenuo tešku situaciju srpskih vaterpolo klubova.

Prvi čovek srpskog vaterpola je rekao da je Prlainović iz najbolje namere govorio o teškom položaju klubova, ali da nije pomenuo državu.

"Andrija je iz najbolje namere govorio o teškom položaju klubova i rekao da bez klubova nema budućnosti. Naveo je i vaterpolo gde su klubovi u teškom položaju. Ali, nikoga nije pomenuo, posebno ne državu sa kojom imamo sjajan odnos", rekao je Krivokapić.

On je dodao da je Vaterpolo savez Srbije "odavno ukazivao" da je za rešenje problema klubova potrebna "akcija svih, a ne samo ljudi iz sporta".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара