Читај ми!

Srbija ponovo osvojila Svetsku ligu!

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu prvaka Svetske lige, pošto su u finalu pobedili selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 10:7. Savić: Sjajna odbrana; Gocić: Zaslužen trijumf.

Novi finalni turnir vaterpolo Svetske lige, ali šampion je stari - Srbija. "Delfini" su nastavili sjajan niz osvajanja ovog takmičnja, ovoga puta pobedivši SAD sa 10:7 (2:1, 3:1, 3:0, 2:5), na bazenu Huidžu Jinšan lejk u Kini.

Izabranici Dejana Savića su bez većih problema, rutinski reklo bi se, savladali tim koji sa klupe predvodi Dejan Udovičić. Sjajno otvaranje i velika prednost koja je rasla do maksimalnih 8:2, prelomili su finalni meč.

Amerikanci su pokušali da se vrate u poslednjoj deonici, ali je svaku dilemu oko pobednika, ukoliko je uopšte i bilo, otklonio Duško Pjetlović.

Srbiji je ovo četvrta uzastopna titula u Svetskoj ligi, a deseta ukupno.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola, dva je postigao Duško Pijetlović a po jedan Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Viktor Rašović. Živko Gocić i Andrija Prlainović.

Srbija je osvojila i novčanu nagradu od 100.000 dolara.

U meču za tereće mesto Grčka je savladala Italiju 11:7. 

Ipak, ono glavno za Prlainovića i drugare tek sledi - Olimpijske igre i novi napad na zlato.

Savić: Sjajna odbrana; Gocić: Zaslužen trijumf

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić bio je izuzetno zadovoljan nakon pobede nad SAD (10:6) u finalu Svetske lige i kratko prokomentarisao:

"Sjajna odbrana", prenosi sajt VSS.

Kapiten Živko Gocić istakao da je Srbija zasluženo osvojila trofej, pre svega zahvaljujući dobroj igri u prve tri četvrtine.

"Bili smo veoma dobri u prve tri četvrtine i nisu imali nikakve šanse da se vrate. Zaslužena pobeda, još jedna Svetska liga je naša ali ponavljam da je najvažnije da smo videli gde smo, da vidimo gde škripi i da to probamo da ispravimo u periodu do Rija", rekao je Gocić.

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović složio se u oceni selektora Savića, da je odbrana donela trofej.

"Još jedan trofej, ovakvi turniri su ipak bolji od prijateljskih, imaju draž. Kada smo već bili u finalu imali smo motiv i da ga osvojimo.Ocdlicna odbrana tri cetvrtine i mislim da je bilo dosta dobrih stvari u našoj igri", rekao je Prlainović.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je golman reprezentacije Branislav Mitrović koji je istakao da je Srbija ozbiljno shvatila finalni meč sa SAD.

"Najvažnije je da smo ih shvatili ozbiljno jer po drugi put se sastajemo na turniru. To je moglo da bude opasno. Slomili smo ih agresivnošću, sve smo držali u našim rukama I to me raduje.Ipak je ovo samo jedan deo priprema. Raduje me priznanje. Nije fraza to je za citavu ekipu koja mi je pomogla da branim kako treba", zaključio je Mitrović.

Srpski tim je pobedom nad SAD stigao do četvrog uzastopnog zlata, a ukupno 10. u Svetskoj ligi i tako napravio najbolju moguću uvertitu pred Olimpijske igre u Riju.

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво