Читај ми!

Srpski vaterpolisti u finalu Svetske lige

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige, pošto je u Hudžuiju, u Kini, pobedila Italiju sa 7:4 (2:1, 2:1, 1:1, 2:1).

U sigurno najboljoj utakmici na turniru savladana je snažna Italija 7:4. Obe ekipe, prilično umorne od treninga, dale su sve od sebe u ovom trenutku.

Italija je počela mirnije i povela je golom Difulvia. Srbi su tražili rešenje u napadu i posle propuštenih prilika Ranđelovića i Filipovića stigli su do izjednačenja prelepim golom Ćuka (1,26 do kraja prve) a zatim i u vođstvo u narednom napadu preko Strahinje Rašovića.

Obe odbrane su bile na visokom nivou i oba napada su imali problema sa realizacijom igrača više. Odličan je bio Branislav Mitrović. Posle izjednačenja Filjola naporan rad u napadu Duška Pijetlovića je dao rezultate. Izborio je peterac kojeg je Filipović pretvorio u gol a isti igrač je tačno minut pre kaja doneo prvi put dva gola prednosti.

U trećem delu isti model igre. Odbrana je bila u prvom planu, u napadu se tražio pravi momenat, Filjoli je smanjio iz daljene ali je u narednom napadu Srbija preko Aleksića na dodavanje Filipovića stigla ponovo do plus dva. Oba sastava su do kraja tog dela propustila dva igrača više ali je 5:3 davalo nade za pobedu.

Filipović je trećim uzastopnim golom povisio na 6:3 u tu dilema više nije bilo. Mitrović je branio sve osim udarca Fondelija na polovini četvrtine. Nadu Italijana je raspršio Jakšić, opet sa igračem više i 3,28 do kraja je postavljen konačan rezultat.

Živko Gocić, Andrija Prlainović i Filip Filipović priznaju da su umorni, ali kažu da će dati sve od sebe da u finalu pobede selekciju SAD i odbrane titulu Svetske lige.

"Mučili smo se sa igračem više protiv Italije, imamo teretanu i bazen u svakodvenom radu. Za sada je sve korektno ali ima dosta prostora napredak. Pokušaćemo ponovo da osvojimo Svetsku ligu iako smo rekli da hoćemo da ovde prvo vidimo gde smo u odnosu na rivale", rekao je Gocić posle trijumfa nad Italijom u polufinalu.

Njegov saigrač Andrija Prlainović bio je zadovoljan plasmanom u finale.

"Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja. Umorni smo i jedni i drugi, peti dan napornog turnira. Nije bilo smirenosti u napadu, ali smo uradili ono što smo hteli. Sigurno smo pobedili i sada čekamo finale, neće biti u finalu neke razlike".

Filip Filipović je sa tri gola trasirao "delfinima" trasirao put ka četvrtom uzastopnom finalu Svetske lige,

"Sve nam teže ovde pada nego što će biti u Riju jer nas umor pritiska. Sasvim normalno stanje. Predstoji nam najlakša utakmica na turniru i bez obzira šta bude znamo svoj put", zaključio je Filipović.

Finale između Srbije i SAD igra se sutra od 11 sati.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи