Читај ми!

Srbija lako preko Japana u polufinale Svetske lige

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale završnog turnira Svetske lige u Kini, posle pobede nad selekcijom Japana u četvrtfinalu 19:10 (4:3, 7:1, 5:3, 3:3). Savić: Uvek smo konkurentni, želimo dobar rezultat.

Rival "Delfinima", koji su branioci trofeja, u borbi za finale biće Italija, koja je savladala Brazil 12:6. Susret je na programu u subotu od 11.40 po srednjeevropskom vremenu.

U drugom polufinalu sastaju se SAD i Grčka.

Savić: Uvek smo konkurentni, želimo dobar rezultat

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio da je njegov tim spreman da bude konkurentan u polufinalu Svetske lige protiv Italije i da želi dobar rezultat.

"Bilo je zanimljivo videti kako ćemo se snaći protiv japanske atipične odbrane. Sad nam predstoji nam susret sa Italijom koja igra sa oscilacijama, ali ohrabreni su povratkom Ikardija. Uvek smo konkurenti i sada i jedni i drugi želimo dobar rezultat", rekao je Savić, a prenosi sajt VSS.

Najefikasniji u srpskom timu sa pet golova Nemanja Ubović dodao je da ekipa odlično poznaje Italijane.

"Sa mnom u Breši su četvorica igrača. Imaju kvalitet, ali verujem u našu pripremu i želju da se plasiramo u finale", rekao je Ubović.

Andrija Prlainović podseća da je sve samo priprema za Rio.

"Ovo nam je prvi turnir, ima još do Rija. Moramo da se spremamo za Olimpijske igre gde oni mogu da nam budu rival u četvrtfinalu ili polufinalu. Ovaj turnir nema veliki značaj, ali
kada se igra onda želite pobedu", istakao je Prlainović.

Polufinale između Srbije i Italije igra se sutra od 11.40 sati po srednjeevropskom vremenu.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво