Читај ми!

Vaterpolisti Srbije bolji od SAD za prvo mesto u grupi

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju SAD sa 10:8 i obezbedila prvo mesto u B grupi na završnom turnira Svetske lige u Kini. Izabranici Dejana Savića u petak u četvrtfinalu, gotovo izvesno, igraće protiv Japana.

Pobedom protiv SAD, reprezentacija Srbije je sa maksimalnim učinkom zauzela prvo mesto u Grupi B i sutra će za plasman u polufinale igrati protiv najslabijeg tima Grupe A, najverovatnije Japana.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Duško Pijetlović, Strahinja Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović sa po dva postignuta gola, dok su Živko Gocić i Stefan Mitrović postigli po jedan.

Srbija je tokom cele utakmice imala prednost, ali je američka reprezentacija u finišu meča uspela da se približi na samo gol zaostatka (9:8). Konačan rezultat postavio je Filipović dva minuta pre kraja utakmice.

"Najvažnija je pobeda. Imali smo sve vreme rezultat i kontrolu. Malo smo pali u finišu, ali bodovi nisu izmakli", rekao je Stahinja Rašović, objavljeno je na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Prlainović je naveo da je utakmica fizički bila teška, ali i da je kriterijum suđenja bio znatno drugačiji u odnosu na susret sa Brazilom.

"Amerikanci su napredovali od 2013. kada ih je preuzeo Dejan Udovičić, posebno mladi igrači. U ovom trenutku mogu sa svakim da igraju, pa i sa nama. Najvažnija je pobeda i da smo se pokazali kada su se približili na samo jedan gol", rekao je Prlainović.

Vaterpolisti Srbije brane titulu u Svetskoj ligi.

SRBIJA: G.Pijetlović,V.Rašović, Gocić 1, Ranđelović, Subotić , D.Pijetlović 2, Ubović, S.Rašović 2, Jakšić , Filipović 2, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B.Mitrović.Selektor: Savić.

SAD; Mozes, Danstejn 1, Vavić, Obert 1, Rels, Kupido 1, Samjuels, Azevedo 1, Boven 2, Halok 2, Smit, Man, Baron. Selektor: Udovičić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи