Savić: Dosta oscilacija, ali zaslužena pobeda

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle pobede u Španiji 14:13 i obezbeđenog plasmana na finalni turnir, rekao je da je trijumf zaslužen, uprkos oscilacijama u igri. Srbija će 10. maja u Banjaluci dočekati Crnu Goru u utakmici poslednjeg, šestog kola Grupe B Svetske lige.

Srbija je na poluvremenu ima 8:6, ali su Španci na kraju treće vodili 9:8, da bi u četvrtoj četvrtini ipak presudio kvalitet.

"U suštini viđene su velike oscilacije u igri. Naš sastav je bio malo čudan, bez bekova, ali su drugi odradili posao. Odavno nismo bili zajedno. Španija je pokazala ozbiljan kvalitet, ali mislim da smo zasluženo pobedili. Dosta smo golova primili iz igre i to ćemo da popravimo", izjavio je Savić za sajt VSS.

Kapiten Živko Gocić istakao je da je Špancima uvek uzbudljivo.

"Nismo bili u najjačem sastavu, ali je važno da smo imali snage da sve okrenemo kada je trebalo i ostvarimo cilj, plasman na finalni turnir. Sada je lakše".

Centar srpskog tima Duško Pijetlović istakao je da je utakmica bila pomalo čudna, jer se retko dešava da Srbija vodi i ispusti prednost.

"Oscilirali smo, ali i pobedili i to je najvažnije. Trgli smo se u pravom trenutku i misli da smo zasluženo slavili", ocenio je Pijetlović.

Srbija posle petog kola zauzima prvo mesto u Grupi B sa 15 bodova, dok je Crna Gora druga sa devet, Španija je treća sa 6, a Francuska je poslednja bez bodova.

Srbija će 10. maja u Banjaluci dočekati Crnu Goru u utakmici poslednjeg, šestog kola Grupe B Svetske lige.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво