Srbija pozdravila zlatne vaterpoliste

Ispred Skupštine grada Beograda organizovan je svečani doček za vaterpoliste Srbije koji su postali evropski šampioni. Više hiljada građana ognutih srpskim trobojkama pozdravilo je zlatne sportiste.

21.20 - Navijači su pozdravili zlatne vaterpoliste uzvikujući: "Šampioni!". Igrači i okupljeni zajedno su zapevali pesmu grupe "Neozbiljni pesimisti".

21.16 - Dečiji hor "Kolibri" otpevao je himnu "Bože pravde"

21.15 - Nakon što su svi igrači izašli na balkon, kapiten Živko Gocić izneo je šampionski pehar i reprezentativci su zajedno sa okupljenim građanima počeli da skandiraju kapitenu. 

21.10 - Srpski reprezentativci stigli su u Skupštinu grada. Na balkon su prvo izašli članovi stručnog štaba a selektor Dejan Savić dobio je velike ovacije.

21.05 - Uprkos velikoj hladnoći građani još uvek pristižu na plato ispred Skupštine grada ogrnuti srpskim trobojkama.

20.50 - Hiljade građana se okupilo ispred Skupštine grada i uz muziku očekuju izlazak zlatnih vaterpolista na čuveni balkon.

Ranije su okupljeni građani ispred Skupštine grada uživo pratili finalni meč u kojem je reprezentacija Srbije pobedila Crnu Goru i osvojila evropsko zlato u Beogradu.

Pridružili su im se i oni koji su utakmicu pratili na drugim mestima kako bi svi zajedno proslavili šampionsku titulu na čuvenom balkonu.

Centralne gradske ulice bile su pune automobila iz kojih su se viojrile zastave Srbije.

Evropski šampioni izašli su na balkon a građani su ih pozdravili ovacijama. Kapiten Živko Gocić i igrači su se zahvalili navijačima na podršci.

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu pobedila Crnu Goru rezultatom 10:8 i na taj način osvojila treće uzastopno zlato na šampionatima starog kontinenta.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво