Partizan organizuje međunarodni turnir na Banjici

Vaterpolo klub Partizan organizovaće narednog vikenda na Banjici Međunarodni turnir "Partizanove legende" na kojem će učestvovati najbolje evropske ekipe, kao uvod u sezonu u kojoj će crno-beli pokušati da osvoje sedmu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Pored srpskog šampiona, na trodnevnom turniru učestvovaće aktuelni prvak Evrope italijanski Proreko, mađarski Vašaš, grčki Olimpijakos i crnogorska Budva.

"Ovo je pored 'fajnal fora' Evrolige najjači turnir. Uslov je bio da svaki klub ima bar jednu titulu prvaka Evrope, a Budvu smo pozvali zbog velikog broja naših vaterpolista koji tamo igraju", rekao je sportski direktor Darko Udovičić i najavio da će se turnir igrati svake godine.

Udovičić je rekao da Partizan ove sezone ima velike ambicije u svim takmičenjama u kojima učestvuje.

"Želje i ciljevi su isti, nadam se da ćemo ove sezone uspeti u pokušaju da osvojimo titulu prvaka Evrope", istakao je Udovičić.

On je ocenio da će ovogodišnja Evroliga biti najjača do sada jer je veliki broj ekipa uložio puno novaca i ima slične ambicije kao Partizan.

Najveće pojačanje Partizana za novu sezonu, bivši kapiten reprezentacije Srbije Vlada Vujasinović, rekao je da će turnir na Banjici predstavljati dobru probu za Evroligu.

"Iako rezultatski turnir nije značajan, potrudićemo se da ga osvojimo jer igramo pred svojom publikom. Svih pet ekipa ove sezone konkurisaće za titulu u Evroligi", rekao je Vujasinović.

Reprezentativni golman Slobodan Soro, koji je takođe ovog leta stigao u Partizan, rekao je da je prvi cilj "crno-belih" u predstojećoj sezoni plasman na zvršni turnir Evrolige.

"Izlišno je pričati o tituli u domaćoj ligi, a u Evropi nam je prvi cilj plasman na 'fajnal for'. Za više od toga, ipak, treba da se poklope mnoge stvari, ali verujem da ćemo puno pokazati ove sezone", rekao je Soro.

Treće pojačanje Partizana, Jugoslav Vasović, rekao je da je upravo zbog evropskih ambicija došao u Partizan.

"Prvi cilj je plasman na završni turnir jer smo, uostalom, svi zbog toga i došli u Partizan", rekao je Vasović.

Povratnik iz inostranstva u redove crno-belih Luka Mirković istakao je da mu je drago što se vratio u srpski tim i dodao da veruje da ekipa može da ostvari zapažen rezultat u Evroligi.

Na turniru "Partizanove legende" biće odigrano 10 utakmica.

Petak:

 19:00 Proreko - Budva, 
 20:30 Partizan - Vašaš

Subota:

11:00 Olimpijakos - Proreko
12:30 Partizan - Budva
19:00 Budva - Vašaš
20:30 Partizan - Olimpijakos

Nedelja:

11:00 Budva - Olimpijakos
12:30 Proreko - Vašaš
19:00 Olimpijakos - Vašaš
20:30 Partizan - Proreko

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи