Šefik: Udovičić je najveći krivac za lošu atmosferu

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Denis Šefik optužio je u intervjuu "Večernjim novostima" selektora Dejana Udovičića da je najveći krivac za lošu atmosferu. Šefik je kazao i da su "male šanse" da će ponovo igrati za nacionalni tim dok je Udovičić selektor.

"Mogu sebe da okrivim za incident  sa  Aleksandrom Šapićem, ali zbog celokupne loše atmosfere koju u reprezentaciji imamo već godinama najveći krivac je naš selektor Dejan Udovičić", preneo je beogradski list reči trofejnog golmana.

"On,  Udovičić, je, prosto, čovek koji nikada nije imao snage da bilo kome od nas skrene pažnju. I kad god bi neko od nas preterao...nikada nije reagovao. Samo je puštao da takve stvari prolaze tek tako, bez ikakve kontrole", rekao je Šefik.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila bronzanu medalju, ali su mediji više pažnje posvetili tuči Šefika i Šapića, koji su to priznali po povratku u Beograd. Golman je kazao da ga je u svemu najviše pogodio odnos prema njemu.

"Razočaran sam selektorom i celim tretmanom koji imam. Ja sam sebe na golu držao odbranama, a ne nekim drugim stvarima...Zbog svega što mi se u proteklih godinu i po dana dešavalo...jako su male šanse da više branim za Srbiju dok je Udovičić selektor", kazao je Šefik.

Iskusni golman je istakao da mu je "jako žao" zbog toga.

"Ako bih se posle svega odazvao njegovom pozivu, ne bih mogao da pogledam sebe u ogledalu, a to mi je jedina bitnija stvar u životu od želje da igram za nacionalni tim", naveo je Šefik.

Reprezentativac je objasnio da se sukobio sa selektorom jer ga je pre utakmice sa Hrvatskom zamenio na golu sa objašnjenjem "da ne može da se rasplivava 10 minuta pre utakmice", i kazao da mu je Udovičić posle rekao da to nije bio uzrok zamene.

"A šta je bio pravi razlog moje selidbe ne klupu, to pitajte njega, Udovičića. Želim da budem potpuno jasan, da neko pogrešno ne protumači moj odnos sa golmanom Slobodanom Sorom", kazao je Šefik.

"Samo zbog njega sam ostao maksimalno koncentrisan do kraja Igara i pružio mu maksimalnu podršku, tako da nije tačno da me reprezentacija nije interesovala od trenutka kada sam zamenjen na golu", objasnio je on.

Šefik je na kraju sezone potpisao za Budvansku rivijeru.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво