Читај ми!

Zoran Babić novi predsednik VSS

Vaterpolo savez Srbije dobio je novog predsednika. Zoran Babić će u narednom periodu biti na čelu Saveza, a u izjavi za RTS obećao je saniranje dugova, pomoć klubovima, ali i pozvao protivkandidata Aleksandra Šapića da se aktivno uključi u rad Saveza.

Na izbornoj skupštini Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić pobedio je Aleksandra Šapića i izabran je za novog predsednika Saveza. Babić je izabran većinom glasova, a podržala su ga četiri najveća kluba, Partizan, Crvena zvezda, Radnički i Vojvodina.

"Pre svega, želim da se promeni odnos države prema vaterpolu, da se problemi na koje nailazimo rešavaju zajedničkim snagama. Imamo velike probleme u organizaciji Evropskog prvenstva 2016. godine. Očekujem da u narednom periodu saniramo deo dugova, koji iznose milion i trista hiljada evra. Takođe, planiramo da rešimo problem dugovanja reprezentativcima, u dogovoru i razgovoru sa njima", rekao je za RTS Babić po postvljanju na funkciju.

Zanimljivo je da Babić nije igrao vaterpolo kao senior, ali je u juniorskoj konkurenciji nastupao za Goč iz Vrnjačke Banje.

"Maksimalno ću se posvetiti radu u Savezu, bez obzira na obaveze u politici i biznisu. Pozvao bih Aleksandra Šapića da mi pomogne u tom radu, iako je bio protivkandidat. On je veliko ime srpskog vaterpola i njegova pomoć je uvek dobrodošla, bez obzira na to što se u nekim drugim stvarima možda ne slažemo", rekao je Babić.

Babić je obećao finansijsku pomoć klubovima koji daju reprezentativce u seniorskoj i juiorskoj konkurenciji i odlučno odbacio nagađanja da se na pojedine klubove vršio pritisak da glasaju za njega.

"Nije bilo pritisaka na bilo koga. Ako neko ima drugačije informacije, pozivam ga da javno otkrije ko je i na koga vršio pritisak", istakao je Babić, bez obzira na to što je VK Partizan u poslednjem trenutku promenio odluku i glasao za novog predsednika.

Babić je podsetio da vaterpolo nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, ali da neće odustati od borbe.

"Vaterpolo nije profitabilan sport, ali ćemo pokušati uz pomoć države i sponzorskog pula da smanjimo dugovanja i ostvarimo zacrtane ciljeve. Očekujem da se u narednom periodu lakše i diše i radi u vaterpolu", zaključio je novi predsednik VSS Zoran Babić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво