Zoran Babić novi predsednik VSS

Vaterpolo savez Srbije dobio je novog predsednika. Zoran Babić će u narednom periodu biti na čelu Saveza, a u izjavi za RTS obećao je saniranje dugova, pomoć klubovima, ali i pozvao protivkandidata Aleksandra Šapića da se aktivno uključi u rad Saveza.

Na izbornoj skupštini Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić pobedio je Aleksandra Šapića i izabran je za novog predsednika Saveza. Babić je izabran većinom glasova, a podržala su ga četiri najveća kluba, Partizan, Crvena zvezda, Radnički i Vojvodina.

"Pre svega, želim da se promeni odnos države prema vaterpolu, da se problemi na koje nailazimo rešavaju zajedničkim snagama. Imamo velike probleme u organizaciji Evropskog prvenstva 2016. godine. Očekujem da u narednom periodu saniramo deo dugova, koji iznose milion i trista hiljada evra. Takođe, planiramo da rešimo problem dugovanja reprezentativcima, u dogovoru i razgovoru sa njima", rekao je za RTS Babić po postvljanju na funkciju.

Zanimljivo je da Babić nije igrao vaterpolo kao senior, ali je u juniorskoj konkurenciji nastupao za Goč iz Vrnjačke Banje.

"Maksimalno ću se posvetiti radu u Savezu, bez obzira na obaveze u politici i biznisu. Pozvao bih Aleksandra Šapića da mi pomogne u tom radu, iako je bio protivkandidat. On je veliko ime srpskog vaterpola i njegova pomoć je uvek dobrodošla, bez obzira na to što se u nekim drugim stvarima možda ne slažemo", rekao je Babić.

Babić je obećao finansijsku pomoć klubovima koji daju reprezentativce u seniorskoj i juiorskoj konkurenciji i odlučno odbacio nagađanja da se na pojedine klubove vršio pritisak da glasaju za njega.

"Nije bilo pritisaka na bilo koga. Ako neko ima drugačije informacije, pozivam ga da javno otkrije ko je i na koga vršio pritisak", istakao je Babić, bez obzira na to što je VK Partizan u poslednjem trenutku promenio odluku i glasao za novog predsednika.

Babić je podsetio da vaterpolo nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, ali da neće odustati od borbe.

"Vaterpolo nije profitabilan sport, ali ćemo pokušati uz pomoć države i sponzorskog pula da smanjimo dugovanja i ostvarimo zacrtane ciljeve. Očekujem da se u narednom periodu lakše i diše i radi u vaterpolu", zaključio je novi predsednik VSS Zoran Babić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 19. sep 2013, 12:43) - Igor [neregistrovani]

Срамота

Ако Шапићу није место у политици, онда је стварно срамота да му Зоран Бабић отима место председника локалног ватерполо савеза. Толико о причи о департизацији и постављању људи по квалитету, не по припадности партији.

(sreda, 18. sep 2013, 21:24) - anonymous [neregistrovani]

Jahorina

Sve čestitke gospodinu Zoranu Babiću. Siguran sam da je VSS dobio pravog čoveka na svoje čelo.