Vujasinović: Bronzana medalja potpuno zaslužena

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović istakao je po povratku sa Olimpijskih igara, gde je naš državni tim osvojio bronzanu medalju, da je rezultat ostvaren u kineskoj prestonici potpuno zaslužen i da je realan domet ekipe u ovom trenutku.

"Iza nas je dugo i naporno takmičarsko leto tokom kojeg su se izdešavala mnoge nepredviđene stvari na koje nismo mogli da utičemo", ocenio je Vujasinović i dodao da je odličje sa Igara u Pekingu "veliki uspeh za tim, ali ne i za mene".

"Ovo je moja poslednja reprezentativna akcija u karijeri", naveo je jedan od najboljih svetskih vaterpolista.

Selektor Dejan Udovičić je podsetio da je srpska reprezentacija jedina uspela da se domogne medalje na sva tri velika takmičenja tokom ove godine. Na finalnom turniru Svetske lige u Đenovi njegovi izabranici osvojili su zlato, na evropskom šampionatu u Malagi srebro, a na Olimpijskim igrama u Pekingu bronzu.

"Na svakom takmičenju išli smo sa najjačim mogućim sastavom i bez ikakvih kalkulacija", istakao je Udovičić.

Jedan od stubova odbrane našeg tima Vanja Udovičić je naglasio da su "ovo trenuci za slavlje".

"Bez obzira na sve probleme sa kojima smo bili suočeni prethodnih dana, ostvarili smo rezultat za ponos nacije", naglasio je on.

Golman Slobodan Soro, koji je čuvao mrežu srpskog državnog tima tokom većeg dela olimpijskog turnira, napomenuo je da se, posle svega viđenog u Pekingu, stekao utisak da "nije moglo više od postignutog".

"Nije mogli više, uprkos velikoj želji svih nas da medalja bude sjajnija", rekao je golman reprezentacije.

Soro je podsetio da su u polufinalnom duelu svi priželjkivali američku selekciju za rivala i dodao da su mu uoči meča protivnički igrači rekli da oni mogu pobediti Srbiju "jednom u 100 međusobnih okršaja".

"Na žalost, to se desilo u polufinalu i mi smo ostali bez borbe za zlato sa Mađarima", rekao je Soro, dodajući da mu smeta odnos pojedinih medija prema ostvarenom rezultatu u Pekingu.

"Daleko veću pažnju javnosti privukao je incident između Denisa Šefika i Aleksandra Šapića, nego osvojena bronzana medalja", objasnio je on.

Predsednik Vatrepolo saveza Srbije Velibor Sovrović naglasio je da su Udovičićevi puleni jedina srpska ekipa koja se u Pekingu okitila medaljom i izneo očekivanja da će naši predstavnici u ekipnim sportovima imati daleko bolji učinak na Igrama u Londonu 2012. godine.

"Bronzana medalja osvojena u Pekingu za nas je zlatna i igrači će dobiti premije kakve bi dobili u slučaju da je uzeto najsjajnije odličje", obećao je prvi čovek VSS.

On je ocenio da je sukob Šefika i Šapića bio plod "umora, nervoze i neispunjenih želja".

"Možda je to bio dodatni motiv ostalim igračima pred susret sa Crnom Gorom za bronzanu medalju", rekao je Sovrović.

Protiv Šefika i Šapića selektor Udovičić će podneti disciplinsku prijavu organima Saveza. Predsednik Sovrović je najavio zajedničku konferenciju za novinare dvojice reprezentativaca za četvrtak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво