Vaterpolisti Srbije poraženi u polufinalu

Najbolji vaterpolisti Srbije izgubili su u polufinalu olimpijskog turnira od selekcije SAD-a sa 10:5. Po četvrtinama je bilo 3:3, 2:1, 2:1, 3:0.

U polufinalu olimpijskog vaterpolo turnira, reprezentacija SAD-a savladala je naše najbolje vaterpoliste rezultatom 10:5. Izvanrednom igrom u odbrani i dobrom organizacijom u fazi napada, Amerikanci su nadigrali naš tim u svim segmentima igre.

Utakmica je počela pogotkom kapitena Srbije Vladimira Vujasinovuića . Igralo se potom gol za gol. Strelci za naš tim u prvoj četvrtini bili su još i Šapić i Duško Pjetlović. Prva deonica završena je rezultatom 3:3.

U drugoj četvrtini ponovo je Vlada Vujasinović prvi načeo mrežu Amerikanaca. Ipak, naši rivali delovali su odlučnije u odbrani i koncentrisanije u napadu. Dobili su drugu četvrtinu sa 2:1 i  nagovestili veliku borbu u nastavku utakmice.

I u trećem periodu igre američki vaterpolisti ponovo su držali naše napadače daleko od gola. Bejli je prosto bio nezaustavljiv na centru, a jedini pogodak za naš tim, naspram dva gola SAD, postigao je Pijetlović.

Četvrta deonica pokazala je svu nadmoć reprezentacije SAD, pogotovo u odbrani. Ređali su se napadi Srbije sa igračem više, ali bez realizacije. Briljirao je golman Meril Mozes, koji se istakao odličnim intervencijama. Proradili su naši rivali i u napadu. Azavedo je predvodio Amerikance do konačne, i neočekivano visoke pobede od 10:5.

Srpski vaterpolisti bili su vidno nezadovoljni nakon meča o čemu svedoči koliko nevoljnost igrača da daju izjave toliko i same izjave onih koji su se ipak odlučili da ih daju.

"Kako smo počeli, tako smo i završili, jedino smo utakmicu sa Špancima odigrali kako valja, sve ovo ostalo je katastrofa", izjavio je kapiten srpske vaterpolo reprezentacije Vladimir Vujasinović.

Selektor srpske nacionalne selekcije Dejan Udovičić tvrdi da ekipa nikako nije mogla da pronađe ritam iz četvrtfinalnog meča sa Španijom.

"Nismo uspevali da uhvatimo ritam iz meča sa Špancima, kada smo delovali veoma dobro. Znali smo da nas očekuje trežak susret, da je u pitanju polufinale olimpijskog turnira i da svako traži svoju šansu. Ništa nam nije značilo to što smo bili favoriti na papiru. Jednostavno, nije nam pošlo za rukom da uđemo u naš ritam", objasnio je Udovičić.

Dobra partija u prošlom meču sa Španijom, stekao se utisak, uspavala je selektora Udovičića i srpske reprezentativce.

"Mislio sam da smo posle tog susreta ušli u ritam. U prve dve četvrtine je delovalo da kontrolišemo igru, međutim, Amerikanci su bili odlični. Slabo smo se branili sa igračem manje i nismo imali rešenje za njihov napad, dok je Protivnik imao hrabrosti da postigne gol uvek kada mu je to bilo potrebno", rekao je selektor srpske ekipe.

Udovičić je kazao i da će pokušati da oporavi tim pred meč za bronzanu medalju sa Crnom Gorom.

"Najbitnije je da koliko-toliko sačuvamo hladne glave i da se što pre oporavimo. Za manje od 48 sati je meč za bronzanu medalju, a to je jako malo vremena da se podignemo i odigramo kako možemo", istakao je šef stručnog štaba srpske reprezentacije.

Udovičić je ponovio da srpski vaterpolisti nisu potcenili protivnika već da su Amerikanci bili izuzetno motivisani i odmorni.

"Američki tim je veoma dobro igrao na ovom turniru i u nekoliko sureta potvrdio visok kvalitet. Znali smo koliko su jaki i nisu nas iznenadili igrom, jednostavno nismo uspeli da uđemo u ritam od pre dva dana. Ne znam da li su se posebno psihološki pripremali za ovaj meč, ali je bilo evidentno da su želeli pobedu i da su je zasluženo dobili", zaključio je Udovičić.

U borbi za bronzano odličje, izabranici Dejana Udovičića igraće u nedelju od 8,20 po našem vremenu protiv reprezentacije Crne Gore, koja je u drugom polufinalu poražena od Mađarske rezultatom 11:9.

U finalu vaterpolo turnira OI, sastaju se branioci titule iz Atine pre četiri godine reprezentacija Mađarske i SAD, ekipa koja do sada nema zlatnu medalju sa Olimpijskih igara.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара