Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila od Hrvatske

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Hrvatske u utakmici drugog kola B grupe olimpijskog turnira u Pekingu, rezultatom 8:11 (3:1,1:4,1:4,3:2)

Najzaslužniji za pobedu Hrvatske bili su Maro Joković i Samir Barić sa po tri pogotka.  

Izabranici Dejana Udovičića dobro su "otvorili" utakmicu i poveli golom Aleksandra Šapića. Na isteku trećeg minuta izjednačio je Barać, ali je golovima Vlade Vujasinovića i Aleksandra Šapića  ekipa Srbije povela sa 3:1

U drugoj četvrtini u bazenu je postojao samo jedan tim, a to su bili Hrvati. Maro Joković je prvo smanjio na 3:2, a minut kasnije isti igrač je Hrvatskoj doneo izjednačenje. Do prvog vođstva na utakmici Hrvatska je došla golom Baraća.

Vaterpolisti Srbije su minut pre kraja prvog poluvremena izjednačili pogotkom Vanje Udovičića, ali su Hrvati u samom finišu opet poveli zahvaljujući Teu Đogašu.

Hrvatska je u istom ritmu odigrala treću četvrtinu, kada su izabranici Ratka Rudića i odlučili pitanje pobednika.  Mile Smodlaka je na početku ovog perioda pogodio za 6:4, a zatim su mrežu Denisa Šefika redom zatresli Hinić, Barać i Joković za ubedljivu prednost Hrvatske od 9:4.

Na početku poslednje čevrtine Burić i Smodlaka su bili precizni za 11:5, a srpski vaterpolisti su do kraja utakmice uspeli samo da ublaže poraz.

Reprezentacija Srbije u trećem kolu u četvrtak igra protiv selekcije SAD, a meč počinje u 4.50 po srednjeevropskom vremenu.

Iskusni reprezentativac Dejan Savić, takođe, smatra da je naš tim bio katastrofalan u središnjem delu meča.

"Krenuli smo dobro, ali nismo iskoristili igrača više u nekoliko navrata i mislim da je to bio ključ uspeha hrvatskih vaterpolista. Primili smo jeftine golove i te greške nismo mogli da ispravimo", kazao je Savić.

On smatra da igrači našeg tima nisu bili nervozni i da su pokazali želju da se vrate u utakmicu i pri vođstvu protivnika od 9:4.

"Ta je prednost je, međutim, bila nenadoknadiva i Hrvati su potpuno zasluženo pobedili. Sada više nema nikakvih kalkulacija, moramo da pobedimo sve do kraja kako bismo imali lakšeg protivnka u četvrtfinalu", rekao je Savić.

Duško Pijetlović tvrdi da su naši igrači danas imali dobar pristup utakmici, za razliku od susreta sa Nemačkom.

"Danas nismo ponovili loš pristup. Dobro smo krenli, međutim bili smo jako loši u sredini meča. Nismo dobro zatvarali šuteve i Hrvati su to umeli da kazne. Imamo malo vremena da popravimo neke stvari u igri, ali nadam se da ćemo, ipak, uspeti u tome", zaključio je Pijetlović.

Brojne oscilacije iz meča sa Nemačkom, smatra Vanja Udovičić, srpski tim je ponovio i u susretu sa Hrvatskom.

"Za razliku od duela sa Nemcima, sada smo pali u središnjem delu. Moramo pod hitno nešto da promenimo, ukoliko želimo da se borimo za dobar plasman. Bili smo loši, posebno u odbrani. Na ranijim mečevima odbrana nas je uvek podizala, a sada smo baš tu izgubili meč", naveo je Udovičić.

On je rekao i da je možda dobro što je naš tim doživeo ubedljiv poraz, pošto ima vremena da izvuče pouku iz njega.

"Možda nas ovakav poraz opameti i podstakne na bolju igru. Uveren sam da imamo dovoljno znanja, kvaliteta i pameti da izvučemo dobre zaključke", izjavio je Udovičić.

Selektor srpskog državnog tima Dejan Udovičić smatra da ovaj poraz od Hrvata ne predstavlja katastrofu i da ima još vremena da se popravi loš utisak sa početka takmičenja.

"Ovo je samo jedna od utakmica. Igrali smo veoma loše posle vođstva od 3:1. Očekivali smo tešku utakmicu i morali smo da se borimo do kraja. Očekujem da ćemo uspeti da otklonimo slabosti koje smo danas pokazali", zaključio je Udovičić

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво