Читај ми!

Imamo nešto što drugi nemaju

Vera igrača u sebe i ekipu bila je ključna u pobedi protiv Mađarske, kojom je izboren plasman u finale Svetskog prvenstva u Šangaju.

"Verovali smo svi u uspeh protiv Mađara. Bodrili smo jedni druge sve vreme i to je ono što mi imamo, a drugi nemaju", rekao je Udovičić.

On je čestitao ekipi "jer se vratila iz nemoguće situacije".

"Čestitam svima na uspehu. Vratili ste se iz nemoguće situacije, u kojoj smo primili čak sedam golova u četvrtini. Zaista, tada nismo ličili na sebe. Želeli smo da damo iz jednog napada četiri gola. Kada smo shvatili da možemo da stignemu prednost protivnika, rekli smo sebi: 'Idemo na gol, po gol i - stigli smo do cilja'", rekao je Udovičić.

On je ocenio da su Mađari na šampionatu u Šangaju "fizički najbolje pripremljena ekipa".

"Kemenj je znao da ide na nas i za to se pripremao 40 dana. Možda smo previše žurili. Kada smo shvatili da možemo mirno da ih stignemo, uspeli smo", rekao je Udovičić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović je ocenio da je duel sa Mađarima bio "neverovatan meč neverovatne generacije".

"Ovo je dokaz vaše ljudske zrelosti. Smatrali su stručnjaci da je zlato u Rimu slučajno, da je treće mesto u Evropi neuspeh, da se bavimo dosadnim sportom. Nipodaštavali su vas. A onda, dođe ovakav meč, pokažeš kako se izvlači poslednji atom snage, kako jedinstvo tima može da pobedi sve", rekao je Sovrović u obraćanju igračima zaključivši da je ključ uspeha kolektivni duh.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво