Читај ми!

Ponosni "delfini"

Udovičić i Filipović ponosni nakon teško izvojevane pobede nad Mađarskom. Reprezentativci i selektor obećavaju maksimalno požrtvovanje u meču za zlatnu medalju.

Vanja Udovičić učestvovao je u polufinalnoj pobedi nad Mađarskom sa samo jednim golom, ali je podrškom pored bazena pokazao kako se ponaša kapiten. Obećava dobru partiju u finalu.

"Ne znam da li sam više pomogao ili odmogao ekipi dok sam vikao pored bazena kada sam bio isključen. Uostalom to je moja obaveza kao kapitena. Ali ovaj tim je pokazao da je sazreo kroz ovu utakmicu možda i malo ranije nego što se očekivalo za naš uzrast. Vratiti se posle četiri gola zaostatka je fantastičan rezultat. Hoću da kažem još jednu stvar. Mi jesmo napravili sjajan rezultat, ali ovu pobedu ćemo prestati da slavimo već kada večeras saznamo ko nam je protivnik u finalu. Nemamo taj luksuz da se uljuljkamo u pobedi. Za dva dana je finale i obećavam da ćemo dati sve od sebe. Znam da nacija želi zlato, a mi ćemo se potruditi da ga osvojimo. Dosta smo fizički iscrpljeni, a pogotovo emotivno posle ovakve utakmice, ipak idemo dalje", rekao je Udovičić.

Andrija Prlainović oduševljen je reakcijom tima posle lošeg početka i minusa od četiri gola.

"Stvarno čudan meč. Gubio sam utakmice u kojima sam vodio četiri gola razlike, na primer protiv Pro Reka u Evroligi kada smo vodili 4:0, ali ja ne znam da je neko 8 minuta i 15 sekundi pre kraja utakmice gubio četiri gola razlike i pobedio. U ovoj ekipi zaista vlada sjajan odnos i neverovatna atmosfera. Naravno, ima nesuglasica, ali smo zaista dobra grupa. Od 2009, kada je formirana ekipa, mi idemo napred. Jako mi je drago zbog ovoga. Nije to bila naša najbolja igra, ali smo, eto, uspeli. Ovo je neverovatna grupa igrača", ocenjuje Prlainović. 

Koliko je utakmica bila napeta i neizvesna, najbolje pokazuju reči Filipa Filipovića.

"Pre svega, želim da se izvinim naciji što im je nekoliko puta stalo srce tokom utakmice. Ova ekipa je pokazala koliko je moćna. Danas nismo igrali dobro, ali smo pokazali koliku želju imamo i koliko je ova ekipa sposobna da se izdigne iznad problema. Saigrači su fenomenalni", smatra Filipović.

Selektor Udovičić opisao je trenutke u kojima se rešavalo pitanje pobednika.

"Kada smo stigli na dva gola shvatio sam da ih imamo. Možda nesvesno, Mađari su nam dali motiv više, jer su se u tom vođstvu ponašali nekako nadmeno. Osetili smo da možemo da ih dobijemo. Znate, kada gubite četiri gola razlike, onda morate malo da ohladite glavu. Rekao sam im da ne moraju da postignu četiri gola iz jednog napada. Idemo gol po gol. I tako je i bilo. Čestitam mojim igračima, ovo je sjajan uspeh", izjavio je selektor Udovičić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво