Читај ми!

Fantastični "delfini" u finalu!

Vaterpolisti Srbije tokom čitavog meča jurili prednost Mađarske i uspeli da stignu do produžetaka. Dodatnih šest minuta "delfini" rešili sa 2:1 i ukupnim rezultatom 15:14 zakazali mesto u finalu, gde će igrati sa selekcijom Italije. "Azuri" su u drugom polufinalu savladali Hrvatsku sa 9:8.

Utakmica je počela vođstvom Srbije, golom Prlainovića, a onda su Mađari nametnuli igru za koju izabranici Dejana Udovičića nisu imali rešenje. Prvi deo igre protivnik je preokrenuo i završio golom prednosti.

Slična igra nastavila se i u drugoj četvrtini, koju su mađarski vaterpolisti furiozno počeli. Brzo su stvorili četiri gola prednosti i već tada se činilo da će "delfini" imati minimalne šanse za preokret. Visok procenat šuta i nedostatak sreće za Srbiju još više je pojačavao utisak nemoći naše selekcije. Ipak, na poluvreme se otišlo sa podnošljivih 9:6.

Treću četvrtinu otvorio je raspoloženi Madaraš, koji je svojim trećim golom uvećao prednost Mađarske. Gergelji Kiš je predivnim lobom postao deveti igrač Mađara koji je savladao Sora, a Srbija i dalje nije uspevala rezultatski da se vrati u meč.

U poslednjim trenucima trećeg dela igre, naši severni susedi imali su četiri gola viška, ali se Prlainović našao na pravom mestu i još jednom ostavio nadu Srbiji, koja je imala tri gola minusa.

Poslednji period i poslednju šansu za borbu za finale "delfini" su ozbiljno shvatili. Nije dobro krenulo, pa je fantastični Madaraš još jednom zatresao mrežu. A onda kada je bilo najvažnije, Prlainović, Filipović i Aleksić serijom donose dugo željeno izjednačenje od 13:13. U poslednjem minutu regularnog dela igre, nijedna od ekipa nije iskoristila napad, pa se otišlo u dodatnih šest minuta.

Golovi Filipovića i Varge doneli su 14:14, da bi na 44 sekunde do kraja Mitrović svojim drugim golom uspeo da zaokruži konačan preokret i trijumf koji je obezbedio meč u kom će Srbija braniti zlatnu medalju.

Srbija - Mađarska 15:14 (1:2, 5:7, 3:3, 4:1, 1:0, 1:1)
Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić 1, Rađen, Filipović 3, Prlainović 3, Mitrović 2, G. Pijetlović
Mađarska: Nađ, Gor Nađ, Madaraš 4, D. A. Varga 2, Sivoš 1, Hošnjanski 1, Kiš 1, Ž. Varga, D. R. Varga 1, Biroš 1, Štajnmec 1, Harai 2, Ščeši

Број коментара 162

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво