Читај ми!

S verom u pobedu

Imali su tri dana pauze. Dobro su se odmorili, ali su i vredno trenirali. Vaterpolo reprezentacija Srbije s optimizmom očekuje četvrtfinalni meč protiv Nemačke na prvenstvu sveta u Šangaju.

Selektor naših najboljih vaterpolista Dejan Udovičić istakao je da je značaj četvrtfinala sada daleko važniji od imena protivnika.

"Bitna nam je samo pobeda. Moramo da iskoristimo prednost u kvalitetu koju imamo na pozicijama beka i centra. Igra sa igračem manje treba da ostane na ovakvom nivou i da u napadu rešavamo ekipnom kontrom šest na pet", rekao je Udovičić.

On je napomenuo da nam "ne trebaju isključenja u spoljnoj liniji".

"Nemci protiv jakih timova uvek igraju kvalitetno. Takođe, oni će biti rastećeniji od nas. Kao opomena treba da nam služi meč iz Kruševca", rekao je Udovičić.

Tri dana su ekipi očigledno dobro došla za pripremu predstojećeg meča.

"Osveženje je bilo i te kako potrebno, jer nas je stigao umor posle Rima i Firence", rekao je Andrija Prlainović.

"Ne smemo da im damo šansu da budu ravnopravni. Moramo da budemo mirni i nađemo rešenje za njihove najveće adute golmana Čigira, iskusne Policea i Krojcmana i posebno Ojlera koji je najbolji strelac" kaže Prlainović.

Milan Aleksić veruje da će naša reprezentacija ostvariti pobedu.

"Ne možemo da pričamo da li nam leže, ili ne, kada su nas već pobeđivali. Verujem da ćemo da pobedimo i sve zavisi od nas. Njihova igra za nas nije nepoznanica", rekao je Aleskić.

Miloš Ćuk, takođe, smatra da naš tim može do pobede u predstojećem susretu. "Iskusni su i snažni. Analizirali smo utakmicu sa Australijom i sagledali sve greške. Istina je da nismo u velikoj prednosti protiv Nemaca, ali uz pravi pristup igri, možemo da se nadamo uspehu".

Utakmica Srbija - Nemačka na programu je u utorak, od 9.20 po srednjoevropskom vremenu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво